Tornar

Algunes de les guitarres que formen part de la col·lecció

La història del rock, en cinquanta guitarres

Un nou museu mostra al cor de Barcelona una col·lecció de guitarres que han estat utilitzades pels grans de la música, en una experiència musical i immersiva.

Barcelona afegeix a la col·lecció de museus privats dels quals disposa un nou equipament que farà les delícies dels amants de la música en general i, en particular, dels aficionats al rock. I és que aquest gènere musical és el protagonista en una mostra permanent que acull al centre de la ciutat (Portaferrissa, 16) una tria de guitarres que han passat per les mans dels més grans (a la imatge): des de Marc Knopfler a Billy Gibbons, entre molts més. Sigueu benvinguts i benvingudes al Guitar Legends Hall.

Amb una ubicació tan cèntrica i prop de mil metres quadrats de superfície, al nou Guitar Legends Hall segurament hi haurà una barreja de públic formada tant per visitants ocasionals com per barcelonins i barcelonines que no es voldran perdre la nova atracció. Com a responsables de tot plegat, un Juan José Castellano que és un aficionat a la guitarra des que era un nen. Quan va tenir l'oportunitat de comprar una guitarra Gibson que havia tocat Slash, el guitarra dels Guns'n'Roses, va començar una aventura que encara no ha acabat.

En aquesta col·lecció veureu la guitarra que havia tocat Slash, però també algunes que han estat entre les mans de Mark Knopfler, dels Dire Straits; de Dave Mustaine, de Megadeth; de Billy Gibbons dels ZZ Top; de Randy Rohads, de la banda d'Ozzy Osbourne i moltíssimes més.

En veureu una cinquantena en un local situat en un antic palauet del carrer de Portaferrissa en el qual, a més de veure les guitarres... potser podreu veure alguns dels músics que les tocaven o, com a mínim, el seu holograma. I és que al Guitar Legends Hall us proporcionen experiències immersives, totes de relacionades amb la història del rock.

Començareu el viatge en un antic bar de blues, però també passareu (de manera virtual) per grans estadis, platós de televisions o per un d'aquests grans festivals que se celebren actualment en plena natura. Activar de manera virtual un juke box, escoltar fragments de discos en una botiga interactiva o saber com sonen les diferents guitarres exposades són algunes de les experiències virtuals que podreu viure si veniu a aquest museu.

Si voleu recórrer la història del rock a partir d'una col·lecció de guitarres, veniu al Guitar Legends Hall, però abans consulteu al web tota la informació sobre la visita.

Data de publicació: Divendres, 07 Juny 2024
  • Comparteix