Tornar

La imatge d'aquest concurs és una figura abstracta que tant representa una muntanya com una ploma o una ona sonora

Horta Cançó d'Autor: vint veus a descobrir al Centre Cívic Matas i Ramis

Celebra l'edició número vint, té vint projectes musicals semifinalistes a punt de pujar a l'escenari i prepara la gran final el diumenge dia 20. És Horta Cançó d'Autor, que el divendres 18 i el dissabte, 19 de juny, organitza les semifinals.

Tot passa al Centre Cívic Matas i Ramis on, l'any 1997, va néixer un certamen musical que avui és biennal, que es va gestar a la cafeteria del centre, que fins a l'any 2021 rebia el nom de Concurs de Cantautors/es d’Horta-Guinardó i que és una molt bona manera de descobrir talents. En voleu una prova? La segona edició de l'aleshores Concurs de cantautors/es la van guanyar els germans Muñoz. Si no us sonen, us direm que de seguida van començar una carrera amb el nom d'Estopa... L'any 2011, el concurs, que tenia inicialment un caràcter anual, es va convertir en biennal.

El cap de setmana del 18 al 20 de juny, doncs, i amb un logotip (a la imatge), que tant representa una muntanya o una ploma com una ona sonora, teniu una cita amb un concurs amb una trajectòria llarguíssima i una reconeguda capacitat per atraure els millors talents de la ciutat.

Seguiu el concurs des del mateix divendres i podreu descobrir les propostes de projectes com Itzipa, una aposta pels sons mediterranis i del món protagonitzada per les veus d’Anna Jané i l'Aura Mauri, acompanyades de percussió guitarra i violoncel; el veí d'Horta Jordi Montañez, de nom artístic Montañez; el pop contemporani d'Irieix; l'indie-folk del barceloní d'origen argentí Ivory Tusk; la banda de fusió Kòt Lapè, liderada pel músic Pau Gil i Costa; l'experiment rock de Meeting Quotations; la fusió de músiques urbanes, flamenc i música clàssica d'Alba Morena; el concert performatiu i visual dels molt circenses Clara Poch i Marçal Calvet; o la reivindicació dels orígens de la cantant d'Abya Yala (la manera com els pobles indígenes es refereixen a Amèrica) Juliette Robles.

Ells, a més de les propostes sonores del ja veterà Enric EZ, el cantautor de llarg recorregut Chicharro, les propostes flamenques i mediterrànies de Marc Albentosa Suárez, i les actuacions de Nicòmac, Lola Bou & Manuel Brancal, Maüpas, Ana Zomeño, Marcel Barrera, Volpini, Eva Verde i Ona Mae, completen la llista de concursants en aquesta gran celebració de la música d'autor.

Els premis del concurs van entre els 200 i els 1.000 euros, a més de l'organització d'un concert i l'acompanyament i promoció dels guanyadors, facilitant que formin part de la programació musical d’equipaments públics de la ciutat i d’altres sales del territori català. 

Si no us voleu perdre el concurs i descobrir una pila de noms que, guanyin o no, tenen un gran talent, veniu a Horta Cançó d'Autor, però abans consulteu al web tota la informació sobre el concurs. 

Data de publicació: Dijous, 10 Juny 2021
  • Comparteix