Tornar

Una de les imatges robades de l'artista mostra un home davant d'una bandera

'Image Thief' ens convida a reflexionar sobre la pèrdua de privacitat

L'artista Alejandro Casanova reflexiona aquests dies a la Hell Gallery sobre el concepte del que és privat i sobre com, amb les tecnologies més actuals, cada cop està més limitat. És Image Thief, que podreu veure del 4 de maig al 4 de juny.

Hell Gallery és un espai del carrer de la Cendra dedicat a l'art, l'experimentació, la música, el teatre, la innovació i el disseny, a més de qualsevol altra forma de cultura. Aposta per l'avantguarda i, en concret, per les formes més irreverents i subversives de la creació.

Un dels artistes que acullen és Alejandro Casanova, un creador nascut a València, on va estudiar Belles Arts, que a Image Thief ens proposa una reflexió força interessant sobre la privacitat... o la pèrdua de privacitat.

I és que en el món actual, la tecnologia ens acompanya en tot moment i posa en les nostres mans la possibilitat de fer fotografies o filmar vídeos que sovint capten aquelles activitats i moments més íntims i personals, aquells que, originalment, pertanyien de manera exclusiva a la vida privada.

Així, Casanova utilitza la pintura, i en aquest cas l'aquarel·la per convertir-se en una mena d'espia o voyeur que capta els seus personatges en els moments més privats, moments robats com els que després, sovint, els usuaris comparteixen a les xarxes.

El resultat són unes imatges que ell, voluntàriament, ha creat en una mida reduïda, que s'ajusta precisament a les dimensions d'una Polaroid. En realitat són aquarel·les pintades sobre paper d'alt gramatge, una tècnica que habitualment s'associa a la il·lustració però que Casanova ens demostra que té moltes altres aplicacions.

Si voleu venir a veure el treball d'Alejandro Casanova a la Hell Gallery i necessiteu més informació, consulteu el Facebook de l'esdeveniment.

Data de publicació: Dimarts, 02 maig 2017
  • Comparteix