Tornar

Vista general de la galeria amb les obres que formen part de l'exposició repartides per l'espai

Imatges d'un món distòpic a 'Mad Chimera World'

Són obres d'art o imatges i objectes d'un món distòpic passat o futur? Sigui com sigui, paga la pena veure les creacions d'autors tan destacats com Carles Congost o Paco Chanivet.

L'espai d'art Espai Tactel.Toormix (a la imatge), delegació barcelonina de la galeria valenciana Espai Tactel (rebatejada des de fa poc com a House of Chappaz), acull fins al 6 d'agost Mad Chimera World una mostra col·lectiva amb obres dels autors esmentats, però també de les dues artistes visuals que formen Momu & No Es, d'Andrés Tena, de Claudia Dyboski, de Friederike Hantel o de Pablo Durango, entre altres.

Tot s'estructura a partir del relat de dos llibres il·lustrats, considerats com a peces d'arqueologia que ens parlen d'un món d'altres temps. Un, Mad Chimera Wold, creació de l'autor de manga japonès Seishi Kishimoto, retrata un món habitat per femelles que utilitzen els mascles com a simples eines per reproduir-se i després, els devoren. L'altre, Seguir con el problema, és una creació de la pensadora nord-americana i teòrica feminista Donna J. Haraway (va passar per la fira Literal el 2019), que fa referència una època, el "Chthulucè" (el temps de l'aliança entre els éssers vius que viuen al planeta per tal de revitalitzar la Terra), que vindrà després que una cosa anomenada "capitalisme" hagi acabat amb tot plegat.

Tot d'objectes i obres d'art ens parlen d'aquestes èpoques descrites en els llibres esmentats. Les veureu si us adreceu al Soterrani (de fet, l'Espai Tactel. Toormix), on els "guardians" custodien unes obres que se'ns mostren sota la narrativa a la qual ens referíem, però que per si soles són del màxim interès.

Formen part de l'exposició obres de l'artista visual i investigador del so i la música Carles Congost protagonitzades pel seu col·laborador habitual, Josep Xortó; les imatges del creador de llibres il·lustrats Andrés Tena, o les peces d'un Paco Chanivet que qüestiona la realitat present mitjançant el costumisme i la ciència-ficció. També formen part de l'exposició les creadores Lucía Moreno i Eva Noguera, integrants del col·lectiu de creació en vídeo, performance i instal·lació Momu & No Es; l'escultora creadora de mons fantàstics, místics i cavernaris Claudia Dyboski; la il·lustradora i animadora Friederike Hantel o les recerques sobre la posthumanitat de l'artista Pablo Durango i Onyx, el seu alter ego transdimensional, de gènere fluid i amb capacitats extrasensorials.

Si teniu curiositat per veure les obres que formen aquesta exposició i us voleu endinsar en un món distòpic, situat i més enllà del concepte de la Humanitat tal com el coneixeu, no us perdeu Mad Chimera World, però abans de venir consulteu tota la informació sobre la mostra al web d'Espai Tactel.Toormix.

Data de publicació: Dijous, 29 juliol 2021
  • Comparteix