Tornar

Cartell de l'exposició amb un collage d'obres de l'artista

Imatges d'un món invisible

Una artista de Lleida amb residència a Berlín mostra aquests dies a Barcelona obres que corresponen a tres dels últims projectes en els quals ha treballat i que retraten un món intangible.

Projekteria acull fins al 19 de desembre la mostra "Elogi de l'oblit", que inclou fotografies realitzades per Anna Bresolí per a les sèries Decompositions, L'amant i Elogi de l'oblit. En tots tres casos, l'artista s'endinsa en un món invisible i ens convida a acompanyar-la, obrint una finestra a l'univers dels pensaments i convertint-los en imatges. L'exposició va formar part del circuit City Screen en l'última edició el festival de videoart i creació visual Loop.

Qui no la conegui encara podrà acostar-se en aquesta exposició al món d'una artista llicenciada en imatge i so i especialitzada en fotografia creativa digital que va crear el primer projecte artístic a Nova York l'any 2001 i que, del 2002 al 2010 va formar part del col·lectiu artístic barceloní Cuatro 15. Les seves creacions s'han vist a fires i festivals fotogràfics com Fotofever, a París; Afoco, a Còrdova; Positions, a Berlín i JustMad, a Madrid.

Ara, l'artista mostra un seguit de creacions com les que formen part del projecte conceptual Elogi de l'oblit, que se centra en la transició entre un record nítid i el caràcter abstracte de la memòria i que està inspirat per l'obra de l'escriptor Junichiro Tanizaki Elogi de l'ombra. ¿És l'oblit una ombra o un refugi fosc de la ment de les persones i, per tant, una cosa incòmoda, o aquesta consideració és simplement una convenció com la que fa que considerem bella o lletja alguna cosa?

També relacionades amb el món de la literatura, les imatges de L'amant s'inspiren en la coneguda novel·la de l'escriptora francesa Marguerite Duras. Veureu tot d'imatges (un cos, una mà, motius vegetals, una parella nua...) impreses sobre les pàgines de la novel·la en qüestió. L'última sèrie d'imatges, Decompositions, mostra un seguit de cossos nusos retratats en boscos i ambients naturals.  

Si no us voleu perdre les imatges de l'exposició "Elogi de l'oblit" i conèixer l'obra d'Anna Bresolí, veniu a Projekteria, però abans consulteu al web d'aquest espai fotogràfic tota la informació sobre la mostra.

Data de publicació: Dijous, 02 Desembre 2021
  • Comparteix