Tornar

 Ruta teatralitzada sobre la història LGTBIQ+ de Barcelona

Una exploració de la fascinant (i desconeguda) història LGTBIQ+ de Barcelona

Descobreix els secrets i les històries més impactants de la comunitat LGTBIQ+ a Barcelona amb aquesta ruta teatralitzada.

Juny és el mes de l'Orgull LGTBIQ+ i no hi ha millor manera de commemorar-ho que amb la ruta teatralitzada. Vine al Centre Cívic Can Clariana Cultural el dijous 15 i endinsa't en aquest excitant i suggeridor tour que et permetrà reviure els moments més destacats de la història de les persones que han viscut una sexualitat diferent a la nostra ciutat. Submergeix-te en un viatge únic a través del temps i explora els moments més significatius de la lluita i la celebració de la diversitat sexual de Barcelona.

Endinsa't en l'ambigüitat i l'opressió d'èpoques passades, des de l'antiga Grècia fins als temps moderns, i descobreix com la societat ha evolucionat en la seva comprensió i acceptació de la diversitat sexual i de gènere. A través del teatre, els actors donaran vida a personatges icònics de cada època, submergint-te en les vivències i els reptes que van haver d'afrontar. Desvelaran temes com les lleis visigòtiques atroces, l'homosexualitat tant femenina com masculina en monestirs, reialesa i l'elit aristocràtica, la persecució de càtars, templers i sodomites, l'homoerotisme en les comunitats islàmiques i sefardites, els excessos de la Inquisició, el romanticisme i el dandisme, l'alliberament durant la II República i la llarga agonia de la postguerra fins als drets adquirits durant la transició i la democràcia.

Aquesta ruta serà animada per actors que encarnaran personalitats LGTBIQ+ com l'escriptor Antonio Hoyos Vinent o la ballarina Carmen Tórtola Valencia, que van ser presents a la vibrant Barcelona de 1920. Els guies d'aquesta ruta seran Felipe Trigo, historiador i guia oficial de Catalunya, i Isabel Capdevila, historiadora de l'art, d'Emotion History. Amb la seva passió i coneixement, et brindaran una visió completa i fascinant de la història LGTBIQ+ de Barcelona.

Aquest apassionant recorregut ens transporta a través dels esdeveniments històrics més importants de Barcelona des d'una perspectiva diferent. Prepara't per descobrir històries de valentia, resistència i èxit al llarg dels segles, en un viatge que no et deixarà indiferent.

La durada d'aquesta experiència és de 120 minuts i és imprescindible realitzar una reserva prèvia. Pots fer-ho des d'aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 07 Juny 2023
  • Comparteix