Tornar

Vista de Barcelona des de la muntanya de Montjuïc

Un itinerari a peu per redescobrir Montjuïc

La muntanya és un museu a l'aire lliure. Veniu-hi a passejar i fareu salut gaudint de l'art.

La ciutat es veu meravellosa des de la muntanya de Montjuïc (a la imatge, una fotografia de Marc Lozano), però les vistes espectaculars no són l'únic al·licient per passejar-s'hi: aquesta gran zona verda acull tot de creacions artístiques, algunes de poc evidents, que podreu descobrir en un itinerari autoguiat durant el qual una veu us conduirà entre obres d'art.

És L'art de caminar, un projecte conjunt del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Castell de Montjuïc i l’Institut Català de la Salut (ICS) amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya. Es tracta de materialitzar l'efecte benèfic que tenen les arts en la salut de les persones i de les comunitats, en línia amb les afirmacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), que recorda que les arts poden tenir un paper destacat en la prevenció de malalties i la promoció de la salut. Per realitzar l'itinerari, només us cal un mòbil amb connexió a internet i uns auriculars. Connecteu-vos a aquesta pàgina... i a caminar.

Ja veureu que, durant l'itinerari, us conduirà la veu de l'actriu Sílvia Bel. Tot comença davant el Museu Nacional, però aquest cop no cal ni que hi entreu si no voleu, ja que l'art que us volen mostrar en aquest recorregut no és dins d'un museu sinó pels voltants. Gaudireu, a la vegada, de la natura i de l’art, en formes diverses que van des de la pintura, l'escultura, la fotografia, la literatura i la música fins al cinema, ja que la ruta inclou algunes imatges aportades per la Filmoteca.

Un primer tram de la ruta, durant la qual anireu trobant icones que us orientaran i consells per saber on teniu una bona fotografia (veureu moltes imatges durant la ruta i vosaltres mateixos en podeu fer de noves que aportareu al conjunt) us conduirà entre el Museu i els Jardins de Mossèn Cinto Verdaguer. A partir d'aquí, veureu les obres d'art que hi ha als Jardins de Laribal mentre us expliquen què era la colla de l'arròs i què tenia a veure amb aquests paratges o veureu la famosa Font del Gat.

Una altra sorpresa la trobareu al Jardí de les Escultures, un espai massa poc conegut a tocar de la Fundació Joan Miró on trobareu una de les escultures més antigues de la ciutat, envoltada d'algunes de les més modernes.

Els Jardins de Joan Brossa, el Mirador de l'Alcalde i el Castell de Montjuïc són altres punts d'un itinerari en el qual fareu salut mentre camineu i mentre us ompliu els ulls amb tot de creacions artístiques en les quals potser no us havíeu fixat mai.

Si voleu fer salut mentre gaudiu de l'art, veniu a fer l'itinerari L'art de caminar, però abans consulteu tota la informació al web del Museu Nacional.

Data de publicació: Dilluns, 04 Desembre 2023
  • Comparteix