Tornar

Maria Àngels Anglada

Un itinerari segueix els passos de Maria Àngels Anglada a Barcelona

La ruta, que es pot fer de forma autoguiada, connecta més d’una vintena d’espais, entre els quals alguns tan emblemàtica Àngels Anglada amb la ciutat de Barcelona.

La Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada – Carles Fages de Climent de la Universitat de Girona proposa un itinerari per la ciutat de Barcelona que segueix la petjada de la poeta, novel·lista, crítica i assagista literària Maria Àngels Anglada. La ruta, que es pot fer de forma autoguiada, connecta més d’una vintena d’espais, entre els quals alguns tan emblemàtica Àngels Anglada amb la ciutat de Barcelona comprèn tres períodes: l’etapa de formació universitària (1947-1951), els primers anys de casada (1954-1961) i, finalment, la relació intermitent amb el món cultural barces i coneguts com les Drassanes Reials, el Teatre Romea, l’Institut d’Estudis Catalans, el Palau de la Música, l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona o el Palau de la Generalitat. També permet conèixer l’edifici on tenia el domicili familiar, al número 168 del carrer del Rosselló, la casa on va viure Josep Palau i Fabre, poeta i amic d’Anglada, o l’Institut Italià de Cultura, ja que l’autora era una apassionada d’aquest país i admiradora dels seus poetes. A cada punt del recorregut, la Càtedra proposa un poema o un text d’Anglada, paraules que trobareu al web de l’itinerari.

Nascuda a Vic el 1930 i arrelada a l’Empordà, la relació de Mariloní a partir de l’any 1978 i sobretot en la darrera dècada del segle XX. En els dos primers hi visqué i en el tercer hi anava amb freqüència des de Figueres, la ciutat on residia i on va morir l’any 1999.

Tota la informació de l’itinerari, en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 02 Febrer 2023
  • Comparteix