Tornar

Una parella balla un ritme afrollatí a la pista del local durant una de les sessions.

Una jam session amb els talents barcelonins de la música afrollatina

Us agrada la salsa? Doncs, un cop a la setmana, al Marula Cafè, Barcelona es converteix en el paradís dels ritmes afrollatins.

Si avui és dijous, a la pista es ballen ritmes afrollatins. Aquesta és la consigna al Marula Cafè, un local del carrer d'Escudellers on són especialistes en música en viu dels gèneres més diversos, i que dediquen un dia a la setmana a congregar a l'escenari els joves talents barcelonins consagrats als sons nascuts de la confluència de la música sud-americana i els ritmes negres. Són les Afro Latin Jam All Stars, que s'organitzen al local amb el lema "Salsa dura, autèntica i en directe". 

Un cop a la setmana, estudiants, músics i músiques emergents i artistes consagrats que treballen a Barcelona i que practiquen la salsa i els ritmes afrollatins en general es troben a l'escenari d'aquest espai musical. Formen uns combos de primer nivell en els quals exhibeixen el seu talent i demostren per què Barcelona és coneguda com una de les grans capitals europees de la salsa. Si consulteu l'Instagram del Marula Cafè veureu que un parell de dies abans de cada sessió anuncien els noms dels músics participants.

La salsa i els ritmes afrollatins van arribar a la nostra ciutat els anys 80 com a balls de saló, però de seguida es va començar a estendre per les pistes i els escenaris locals. Els anys 90, ja ballaven aquests ritmes molts llatins residents a Barcelona i, cada cop més barcelonins i barcelonines que es van anar fent addictes a sales i sessions com Antilla (l'actual Sala B de Luz de Gas), Agua de Luna, Salsa Latina i, és clar, el popular Bikini, on ja es ballava salsa abans de la demolició de la sala original el 1990 i on, després de la construcció del nou local, es continua ballant encara avui. I és que els ritmes afrollatins no només no han passat de moda des que Abili Roma comencés a muntar les primeres sessions (amb Jordi Farràs, la Voss del Trópico), l'any 1987 a la desapareguda sala Cibeles sinó que, en ple segle XXI, cada cop són més presents als locals de la ciutat.

Ara bé, si el que voleu és descobrir un o uns quants valors emergents d'aquest estil de l'escena barcelonina, us haureu d'acostar aquest mes d'agost al Marula Cafè per assistir a alguna de les Afro Latin Jam All Stars, però abans consulteu tota la informació al respecte al web d'aquest escenari de Ciutat Vella.

 

Data de publicació: Dilluns, 15 Agost 2022
  • Comparteix