Tornar

Una de les imatges que es poden veure al jardí i que inclou dibuixos d'arbres i vegetació i de diverses estructures de vímet

Un 'Jardí xinès' sota terra i signat per l'arquitecta Benedetta Tagliabue

I si instal·lem un jardí.... sota terra? S'ho va plantejar Casa Àsia, que va demanar la complicitat de TMB i va encarregar la proposta a l'arquitecta Benedetta Tagliabue. El resultat és un paisatge xinès del qual podreu gaudir, fins al 27 de setembre, a l'Espai Mercè Sala.

És un projecte de Casa Àsia, que es va proposar crear un jardí xinès fent servir dos grans murals com el que veieu a la imatge, elements ornamentals, croquis i fotografies. Aquest Jardí xinès ocupa actualment l'espai d'exposicions que s'estén sota l'estació de metro de Diagonal, en el trajecte que hi ha entre les estacions de la L3 i la L5.

Menene Gras, de Casa Àsia, ha estat la comissària del projecte, per al qual va poder comptar amb Benedetta Tagliabue, l'arquitecta que va signar la coberta multicolor del Mercat de santa Caterina, un projecte que va concebre amb el seu marit, el desaparegut arquitecte Enric Miralles. Tagliabue va construir el pavelló d'Espanya a l'Exposició Universal de Xangai l'any 2010 i ha desenvolupat molts projectes arquitectònics a la Xina.

D'aquí que entengui perfectament el concepte de jardí xinès, tot i que el que veurem a l'Espai Mercè Sala no sigui com els més habituals. De fet, l'arquitecta ha treballat amb dos grans murals de 28 metres de llarg per gairebé dos metres d'alçada on ha col·locat fileres d'arbres, combinats amb croquis i fotos d'algunes de les seves obres. De fet, al jardí us trobareu unes finestres virtuals on ella mateixa o les imatges que es mostren ens parlaran sobre la seva feina i la manera com entén l'arquitectura.

Elements de vímet i de bambú, ocells fets de papiroflèxia (una art nascuda a la Xina encara que avui s'identifiqui més amb el Japó) i els conceptes d'harmonia i equilibri propis del paisatgisme xinès estan presents també en aquest jardí, un espai relaxant i suggeridor on aprendreu molt sobre Orient i sobre l'arquitectura.

Si voleu venir a veure el Jardí xinès de Benedetta Tagliabue, agafeu el metro però, abans, doneu un cop d'ull a aquest enllaç al web de TMB.

 

Data de publicació: Dimarts, 02 juliol 2019
  • Comparteix