Tornar

L'artista russa retratada al Teatre Grec de Montjuïc

Jazz i sons del Caucas, amb Alina Spiridonova i els seus músics

Una formació liderada per una música russa i barcelonina porta el seu còctel sonor al Niu.

No han editat cap disc ni tan sols tenen una pàgina web, però el seu és un projecte musical sòlid, seriós i singular. Us parlem d'On the Edge of Caucasus Mountains Project, una proposta sonora que posa en contacte sons de la regió natural situada a l'est d'Europa i a l'oest d'Àsia amb ritmes del jazz o notes de música clàssica. Voleu saber com sona? Veniu el divendres, 3 de febrer, al Poblenou.

Al Niu trobareu una formació encapçalada per Alina Spiridonova. És una intèrpret i compositora d'origen rus que està instal·lada a Barcelona i que veureu en aquest concert cantant i tocant el piano amb músics destacats, entre els quals la gironina Nicole Rayner (veu), Guillem Soler (baix elèctric) i Roger Calduch (bateria).

A alguns d'aquests músics, com ara a Ramon Calduch, potser els coneixeu de propostes de rock progressiu... o del món del jazz. És un apassionat de la bateria que està especialment influït per la música armènia, que ha barrejat en ocasions diverses amb les sonoritats del jazz.

No és estrany que coincidís amb Alina Spiridonova. I és que aquesta artista és la principal impulsora d'un projecte musical, On the Edge of Caucasus Mountains Project, que precisament, té com a centre d'interès la música de les regions del Caucas armeni i del nord-oest de Rússia. Aquestes sonoritats es combinen, en la música que produeix la formació, amb música clàssica impressionista i amb elements propis del jazz.

El resultat de tot plegat és un còctel sonor que promet acostar-nos a unes músiques que són molt poc habituals a casa nostra i que podrem sentir passades pel sedàs del jazz i altres sons.

Qui vulgui sentir el so de les muntanyes del Caucas, haurà de fer cap... al Niu del Poblenou. Abans de venir, però, consulteu la informació sobre el concert al web de l'espai.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix