Tornar

Fotografia de l’exposicio on apareix un carrer del barri del Raval, a Barcelona.

El jovent retrata la ciutat de Barcelona

El Centre Cívic Pati Llimona acull fins al 26 d’octubre l’exposició Mira, fotografia, exposa! formada per quatre projectes fotogràfics creats per joves sobre diversos barris de Barcelona.

Mira, fotografia, exposa! és una mostra formada per quatre projectes fotogràfics fets per joves de diferents barris de Barcelona, que ha comptat amb el suport de fotògrafs professionals com Consuelo Bautista, Mònica Roselló, Tanit Plana i Eugeni Gay. Aquest projecte es basa en la idea de la fotografia com una eina de transformació social, adreçat a joves d’entorns vulnerables, i ha estat ideat i desenvolupat per l’Associació A Bao A Qu conjuntament amb la Fundació Foto Colectania, impulsat per Think Human Foundation, amb el suport del Pla de Barris de l’Ajuntament de Barcelona. A la Sala Foyer del Centre Cívic Pati Llimona, podreu descobrir les imatges d’una quarantena d’artistes, del 19 de setembre fins al 26 d’octubre.

D’una banda, l’exposició col·lectiva compta amb tres projectes que es van gestar durant els mesos de març, abril i maig de 2023 amb vint-i-set joves d’entre 14 i 19 anys que van fotografiar espais i persones de tres zones diferents de Barcelona: el barri del Besòs i el Maresme, el Raval i el territori de la Zona Nord (format pels barris de Vallbona, Torre Baró i Ciutat Meridiana). Durant les sessions setmanals de treball, van gaudir de l’ajuda de fotògrafes professionals i van crear una narrativa visual diferent segons la zona de Barcelona a la qual pertanyen. 

En primer lloc, el Raval (Ciutat Vella) es va centrar en el paisatge urbà i humà d’un barri multicultural i divers, amb l’acompanyament de Martina Orobitg Llop i la fotògrafa Consuelo Bautista. En segon lloc, pel que fa al barri del Besòs i el Maresme (Sant Martí), van retratar dones de l’Associació Ambar Prim, així com les places que porten el nom de pedagogues activistes, i també van comptar amb el suport de Martina Orobitg Llop i la fotògrafa Mònica Roselló. I, finalment, la Zona Nord (Nou Barris) va establir un diàleg entre les imatges dels joves i les de l’arxiu històric de Ciutat Meridiana amb l’objectiu d’examinar més de seixanta anys d’història d’un barri que disposa d’una llarga trajectòria de reivindicacions veïnals i comunitàries, amb la col·laboració de Clara Serrano i la fotògrafa Tanit Plana

D’altra banda, hi podreu veure part del projecte 78 parcel·les en el qual tretze joves de la primera edició dels tallers Mira, fotografia, exposa! van fer durant els mesos de febrer i març, acompanyats pel fotògraf Eugeni Gay, al voltant de tres horts urbans de Nou Barris (Trinitat Nova, Trinitat Vella i Can Peguera), com també les persones que els treballen.

Dins la mostra Mira, fotografia, exposa! descobrireu la mirada dels joves sobre Barcelona des de diferents punts de la ciutat a partir de quatre projectes fotogràfics que conformen l’exposició col·lectiva. Aquests projectes van disposar de l’experiència i el mestratge de quatre fotògrafs professionals, una iniciativa de l’Associació A Bao A Qu i la Fundació Foto Colectania, que ben segur us sorprendrà. Us hi podeu acostar des del 19 de setembre fins al 26 d’octubre, de dilluns a divendres de 9 h a 22 h i dissabtes de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i l’entrada és gratuïta. Si voleu saber-ne més, podeu consultar la pàgina web del Centre Cívic Pati Llimona

Data de publicació: Dimarts, 19 Setembre 2023
  • Comparteix