Tornar

Plantes

Juny verd a Vil·la Urània

L’equipament del barri del Farró programa nombroses activitats per fomentar la cultura de la sostenibilitat.

La Vil·la Urània va ser la llar d’un gran astrònom i divulgador, en Josep Comas i Solà. Aquest bagatge científic de l’edifici s’ha mantingut a l’actual centre cívic en què s’ha convertit la Vil·la Urània. L’equipament compta amb una àmplia oferta de divulgació a la que ara s’hi afegeix el programa d’activitats de la seva Aula Ambiental. El futur de Collserola, l’agricultura de proximitat i l’estalvi energètic centren les activitats de juny que ofereix aquest servei d’informació i educació ambiental.

Junt amb altres equipaments del districte de Sarrà-Sant Gervasi, Vil·la Urània és una de les seus del cicle Agricultura de proximitat, que de l'1 al 21 de juny promou el consum de productes locals i de temporada, així com les pràctiques agrícoles, industrials i de transport sostenibles. En aquest marc, l’aula ambiental ha organitzat un seguit de trobades per a la creació d’un receptari amb hortalisses de temporada, un taller d’estampació de bosses de roba mitjançant la tècnica japonesa gyotaku i una visita a l’hort que la Fundació ASPASIM, d’atenció a la discapacitat psíquica, té a Collserola.

Parlant de Collserola, el seu futur serà l’objecte d’una conferència que pronunciarà en Josep Moner, de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola. Una xerrada on s’exposaran els beneficis de comptar amb un gran espai natural en plena àrea metropolitana així com les amenaces que comporta la pressió urbana i humana a què se sotmet un parc d’aquestes característiques. Precisament per prevenir Collserola d’aquestes amenaces, ara s’està tramitant un pla especial de protecció del seu medi natural. A la xerrada es donarà a conèixer què suposa aquesta eina de cara al futur del parc.

En l’àmbit dels recursos, dos tallers pràctics permetran interpretar la factura de la llum així com adquirir hàbits per reduir el consum dels nostres subministraments domèstics i, de retruc, fer més petita la nostra petjada ecològica. I dues sessions més ens orientaran la mirada cap al futur: una xerrada sobre els reptes científics i tecnològics de l’emmagatzematge elèctric i una taula rodona al voltant de la transició cap a un model energètic basat en les fonts renovables.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dilluns, 03 Juny 2019
  • Comparteix