Tornar

Fotografia del muntatge amb dos actors. Fotografia de David Ruano.

Entre jutjats i cabarets amb ‘Els criminals’

Jordi Prat i Coll porta al Teatre Nacional de Catalunya una obra del dramaturg alemany Ferdinand Bruckner sobre la justícia i els seus límits.

Quin grau de criminalitat esteu disposats a assumir? Què considereu just i què no? El muntatge teatral Els criminals (a la fotografia de David Ruano) de Ferdinand Bruckner, de l’any 1928, us interpel·larà amb aquestes qüestions. Una obra crítica i plena d’intriga que planteja temes com l'avortament, els delictes de llibertat sexual, la pena de mort, la corrupció i l’arbitrarietat de la justícia. Fins al 26 de maig, podreu veure-la a la Sala Gran del TNC. Us la perdreu?

Us submergireu en una història centrada en un grup de personatges que comparteixen edifici, ambientada durant la República de Weimar. Els esdeveniments es produeixen entre estances, jutjats i cabarets de jazz; una proposta escènica feta de múltiples teatralitats eròtico-jurídiques.

Els protagonistes han comès una sèrie de delictes que posaran al descobert els errors de la justícia i els límits de les administracions amb l’ús i l’abús del poder. L’obra disposa d’un elenc format per tretze intèrprets, incloent-hi Eric Balbàs, Joan Carreras, Jan D. Casablancas, Carme Milán, Neus Pàmies, Cristina Plazas, Maria Rodríguez Soto, Carles Roig, Maria Santallusia, Kathy Sey, Lluís Soler, Marc Tarrida Aribau i Guillem Valverde. A més de l’acompanyament musical del pianista Jordi Cornudella, el clarinetista i saxofonista Jordi Santanach i el contrabaix Dick Them.

Un espectacle dividit en tres actes que us farà reflexionar sobre la possibilitat que qualsevol persona pugui esdevenir un criminal. Aquesta versió amb direcció i dramatúrgia de Jordi Prat i Coll, a partir de la traducció de Kàtia Pago, arriba després d’obres com Els Jocs Florals de Canprosa i La Rambla de les floristes.

Si voleu descobrir aquesta proposta teatral amb un repertori de categoria, no us perdeu Els criminals, de Ferdinand Bruckner. L’obra es va estrenar el 18 d’abril i podreu veure-la fins al 26 de maig, de dimecres a diumenge. Els horaris varien segons les funcions i el preu de l’entrada general és de 32 €. Per comprar-la, podeu fer-ho des del web del Teatre Nacional de Catalunya

Data de publicació: Dimarts, 23 Abril 2024
  • Comparteix