Tornar

Una imatge impactant del fotògraf Joel-Peter Witkin mostra els caps de dos cadàvers fent-se un petó als llavis

Kronos Art Barcelona: passat, present i futur de la creació

El festival artístic ocupa el Poble Espanyol, però també s'estén fins a espais de la ciutat com la Imaginart Gallery, Som Multiespai i l'Arnau Gallery.

La imatge de la fotografia (una obra del fotògraf nord-americà Joel-Peter Witkin) potser us farà posar els pèls de punta, però, com bona part de les obres que veureu en aquest festival que enguany organitza l'edició que fa sis, us farà reflexionar sobre vosaltres mateixos i el món en el qual viviu. Del 16 de setembre al 8 d'octubre, podeu veure al Poble Espanyol i altres espais de la ciutat una mostra dedicada a fer palesa l'evolució de l'art en el temps.

Kronos Art és un festival pluridisciplinari en el qual les obres que es mostren i les activitats que s'organitzen s'estructuren en tres seccions dedicades al passat, el present i el futur. És un festival solidari, ja que els beneficis que generi es dedicaran als projectes que desenvolupa l'ONG Creart, dedicada a millorar les condicions de vida dels nens i nenes, fent servir l’art com a eina de transformació social. Una altra part dels ingressos generats pel festival revertiran en favor de Brodart, teixint emancipació, un projecte de Creart i l’associació mexicana El Rebozo, que treballa en la prevenció de les violències a l'estat de Chiapas.

En l'apartat de la mostra dedicat al passat, trobareu obres d'artistes com l'escultor Dare, però també peces que són història de l'art urbà, com creacions de Richard Hambleton (sí, aquell canadenc el que pintava als carrers de Nova York siluetes de cossos de persones assassinades) o del mateix Keith Haring, un dels més coneguts del món de l'art urbà del segle passat. També trobareu creacions de Muelle (Juan Carlos Argüello Garzo), un pioner de l'art urbà que va viure a Madrid entre el 1966 i l'any 1995, pintures de l'artista Miss.Tic o creacions de videoart de l'artista Hyuro.

L'apartat dedicat al present resulta especialment ric, amb mostres de creació dedicades a la pintura (des d'Agustín Fructuoso fins a Suso 33), al collage (Susana Blanco o Mackie Osborne), l'escultura (Luis Vidal, Mono o Tània Font), al videoart (Albert Merino, Evelin Stermitz, Solimán López...) o els NFT

Les obres de l'apartat dedicat al present les veureu al Poble Espanyol, però també en espais com Imaginart Gallery que, en les seves dependències de l'avinguda de la Diagonal, 432, mostra les impactants creacions del nord-americà Joel-Peter Witkin (a la imatge), en les quals retrata éssers amb deformitats, cadàvers i parts del cos humà col·locades en unes posicions que recreen la mateixa vida... a partir de la seva absència. És un artista excepcional (serà present a la mostra) que parla en unes obres que no deixen indiferent ningú sobre assumptes com la mort, el sexe i el dolor. Ho fa recreant amb parts mortes de cossos humans, escenes que fan pensar en els grans moments de la pintura clàssica. Altres espais com l'Arnau Gallery (plaça de Raquel Meller) acullen sessions de pintura en viu, que protagonitzen artistes com Lidia Cao, Nemo o Slim Safont.

Films d'Alberto Feás i David B. Rock, performances com les d'Eli Gras i Mar Morey o Frau Diamanda formen part de l'apartat dedicat a l'art d'avui.
I el de demà? Se n'encarreguen els artistes més joves, aquells que són... a l'escola. I és que en l'apartat dedicat a l'art del futur podreu veure les creacions d'aquests artistes juvenils o també xous en solitari d'artistes com Kenor, un rei del grafiti que trobareu al Som Multiespai (avinguda de Rio de Janeiro, 42) .

Si voleu fer un viatge en el temps que us portarà a veure creacions del passat, del present i del futur, veniu al Poble Espanyol i la resta d'espais pels quals s'estén l'activitat del Kronos Art Festival, però abans consulteu al web la informació sobre la cita.

Data de publicació: Dilluns, 18 Setembre 2023
  • Comparteix