Tornar

Imatge del cartell d'aquest festival d'art contemporani amb un triangle i una rodona units per una línia que identifiquen la proposta

'Kronos Art BCN': el pas del temps, vist amb ulls d'artista a l'Arts Santa Mònica

Els amants de l'art contemporani ja fa temps que esperaven una nova edició del Kronos Art Barcelona, un festival que aplega obres de creadors nacionals i internacionals i que ens proposa una reflexió sobre el pas del temps. Us esperen del 19 al 29 de setembre.

És ja la segona edició de Kronos Art BCN que inclou, sí, una mostra artística, però també un seguit d'activitats que tenen a veure amb les arts més diverses i que s'estenen per cadascun dels dies de programació del festival: des de tallers i presentacions a sessions de pintura en viu, música, performances i projeccions.

El festival, que té un caràcter solidari i que impulsarà amb l'ONG Hoy x vos la construcció d'equipaments en una zona especialment desafavorida de l'Argentina, s'estructura al voltant d'una mostra que té tres apartats dedicats al Passat, el Present i el Futur. És una exposició amb obres de creadors coneguts que, en l'apartat Passat, inclou peces d'Andy Warhol, Antoni Tàpies, Wifredo Lam, Francis Bacon, Joaquim Mir, Maya Deren o Salvador Dalí. Visiteu les obres d'autors del Present i trobareu creacions de Jaume Plensa, David Carson, Andreas Englush, Okuda, Shepard Fairey (Obey) o David Benzal. I, finalment, en l'apartat dedicat al Futur, us mostren obres d'alumnes d'escoles de Barcelona i de l'Argentina que potser esdevindran els grans artistes del demà.

Veniu el dijous, 19 de setembre, i, en la jornada inaugural del festival, veureu la performance de Marina Barsy Janer X Isil Sol Vil (20 h) i, després, assistireu a Mindcontrol, una sessió d'Antídoto28 que barreja música en viu i moda per presentar-vos un projecte d'il·lustracions serigrafiades en roba que fantasieja sobre la possibilitat que estiguem sent manipulats mitjançant l'ús de freqüències de ràdio.

Una performance basada en el jazz i la música clàssica de Kaoru Shibuta (18 h) obrirà la programació de dissabte, que inclou després una segona performance de Bistu RYX Vs. Narcosatánicos Zoombie que fa servir elements dels rituals vudú i que convida a despertar els cadàvers que, diuen "habiten la Rambla". Finalment, escoltareu el compositor, artista sonor i multiinstrumentista Melmann, interpretant una de les seves composicions a l'Espai Balcó del centre.

El dissabte, 21, i el diumenge, 22 de setembre, a més de performances i interpretacions d'art sonor, hi haurà un mercat d'art perquè trieu i remeneu entre un seguit de creacions d'art contemporani, algunes de signades per noms prou coneguts.

De dimarts 24 a dijous, 26 de setembre, les activitats se centren en el món de l'audiovisual, amb tallers de fotografia dedicats a la canalla, projeccions de films documentals, ficcions i pel·lícules experimentals. Immersions en la música de l'Índia, el costat fosc de la naturalesa o les maneres més tecnològicament avançades de trobar parella en ple segle XXI són alguns dels temes que toquen els films.

Homenatges, sessions de pintura en viu i xerrades acaben de completar la programació del festival, que es tanca el diumenge, 29 de setembre amb la projecció d'un fals documental que signa Daniel M. Caneiro i que es titula El cerro de los Dioses.

Si voleu gaudir de les obres d'art de disciplines diverses d'un festival que té com a tema el pas del temps, no us perdeu el Kronos Art BCN però, abans, consulteu tota la informació sobre les activitats al web de l'Arts Santa Mònica.

 

Data de publicació: Divendres, 13 Setembre 2019
  • Comparteix