Tornar

"La ciutat i les pioneres" repassa la història de les lluites feministes

L’itinerari, emmarcat en el cicle Genealogies Feministes, explica les movilitzacions per l’emancipació i els drets de les dones de la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX 

Durant el mes de juny, Androna cultura organitza el primer dels itineraris emmarcats en el cicle Genealogies Feministes, una sèrie de rutes que volen repassar el paper de la dona des de mitjans del segle XIX fins a l’actualitat.

La ciutat i les pioneres endinsa el visitant en la Barcelona de finals del segle XIX i principis del segle XX. L’itinerari permet entendre la pluralitat de veus i perspectives del Feminisme Històric a Catalunya, del conservadorisme del feminisme catòlic a l’anticlericalisme del feminisme laic i obrerista, del republicanisme a l’anarquisme i la maçoneria.

El recorregut, que es pot fer diumenge 21 de juny a les 11:30h i dissabte 27 de juny a les 18h, evoca personatges de la història habitualment relegats a l’ostracisme, com Ángeles López de Ayala, Teresa Claramunt o Dolors Monserdà i organitzacions pioneres com la Societat Autònoma de Dones, Mujeres Libres i la Biblioteca Popular de La Dona.

Al llarg del trajecte, que comença a la sortida de metro d’Urquinaona de la Via Laietana amb el carrer Jonqueres, s’expliquen les lluites per assolir el dret a l’educació de les dones, la denúncia de l’ordre de gènere imperant o la demanda de vot i de plena ciutadania a partir del anys 20. La ciutat i les pioneres mostra el paper clau de les dones de l’època per contribuir significativament als processos de modernització i democratització de l’estat espanyol.

 

La ciutat i les pioneres

Dia: 21 i 27 de juny

Preu: 10€

Espai: Via Laietana amb carrer Jonqueres

Més informació, clicant aquí

Data de publicació: Dimarts, 16 Juny 2015
  • Comparteix