Tornar

La directora Chantal Akerman serà una de les protagonistes de la Mostra de Films de Dones

Enguany, el festival arriba a l'edició número vint-i-quatre amb diversos cicles complementaris

Entre el febrer i el novembre del 2016 la Mostra Internacional de Films de Dones posarà el focus sobre la creació audiovisual femenina, demostrant per mitjà de diversos treballs i cicles l'ebullició de la creativitat femenina en l'àmbit de la cinematografia. Més concretament, fins al 27 de març la Filmoteca de Catalunya ens proposa un cicle de pel·lícules de la directora Chantal Akerman.

Desapareguda el passat 2015, la creadora belga ens va deixar un llarg ventall de produccions caracteritzades pel seu inconfusible segell creador i la mirada en clau femenina. Akerman es va convertir en un dels puntals indiscutibles del cinema modern, una tendència ja marcada des de la seva primera pel·lícula, Saute ma ville, del 1968. A cada nou film el seu prestigi va anar consolidant-se, tant al terreny de la ficció com en altres gèneres que, com el documental, va treballar al llarg de la seva carrera.

Podrem veure films com De l’autre côté (8 de març) o No home movie (11 i 20 de març), que han esdevingut alguns dels seus últims treballs. Una mostra que s'allargarà fins al 27 de març i que ens permetrà conèixer a través de la pantalla gran el treball d'una cineasta imprescindible.

Chantal Akerman, un record
Dates: fins al 27 de març.
Espai: Filmoteca de Catalunya.
Preu: 4 €.
Més informació al web de la Mostra de Films de Dones.

 

Data de publicació: Dilluns, 07 març 2016
  • Comparteix