Tornar

La Pedrera - show-cooking
Beatriz Jiménez

La Pedrera marida gastronomia i diferents manifestacions artístiques

El cicle s'inicia amb un concert 'show-cooking' en què prendran part Jaume Biarnés, de la Fundació Alícia, i el musicòleg Xavier Chavarría.

Noves propostes arriben aquesta primavera de la mà de la Fundació Catalunya - La Pedrera que de segur faran les delícies especialment d'aquells als que els agrada la cuina i l'art en el seu sentit més ampli. El cicle, que es desenvoluparà al conegut edifici gaudinià, porta el títol genèric Cultura i alimentació, i vol posar en relleu la relació entre la gastronomia i diferents manifestacions artístiques.

El tret de sortida es donarà el dimecres 5 d'abril a les 19 h, amb un show-cooking amb el nom de Cuina lírica. Serà un diàleg entre disciplines que mostrarà com els cuiners amb inquietuds sempre s'han inspirat en l'art. De la mà del xef de la Fundació Alícia Jaume Biarnés i del musicòleg Xavier Chavarria es farà un repàs dels moments àlgids de la cuina clàssica i dels repertoris més populars de la lírica. Hi haurà demostracions de cuina en viu, amb receptes "operístiques", com ara l'elaboració d'una amanida Tosca o d'uns canelons Rossini, plats que seran contextualitzats musicalment. Tota una experiència per als sentits, ja que els assistents, és clar, podran assaborir les creacions mentre gaudeixen de la música que interpretaran la soprano Beatriz Jiménez, el tenor Albert Deprius i el pianista Ricardo Estrada.

Dues setmanes més tard, el 19 d'abril, arribarà la proposta Alimenta els sentits! Un viatge poètic pel pa, l'oli i el vi. L'activitat inclourà degustacions i lectures que permetran endinsar-se a través dels cinc sentits en la descoberta de la tríada mediterrània. El pa, l’oli i el vi esdevenen protagonistes d’un recorregut sensorial únic guiat amb la col·laboració de l’actor Pep Planas. Una visió dels paisatges poètics i sensorials dels tres aliments fonamentals de la dieta mediterrània que farà incidència en el seu arrelament històric i cultural.

La darrera activitat que hi ha prevista tindrà lloc a Món Sant Benet, a la comarca del Bages, els dies 29 i 30 d'abril, i consistirà en una gran festa durant la qual s'oferiran diverses sessions d'Alimenta els sentits! en versió més reduïda.

Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimecres, 29 març 2017
  • Comparteix