Tornar

La protagonista del muntatge retratada d'esquenes davant d'una finestra oberta

La tragèdia, explicada amb humor

Clara Garcés interpreta una peça teatral de Carlos Be amb el suïcidi com a tema.

Fins i tot els temes més seriosos es poden tractar amb humor, que de vegades és la millor manera d'aproximar-se a una realitat dura i difícil d'aquelles de les quals la gent no en vol ni sentir a parlar. Ho sap Carlos Be, el dramaturg que firma Clarissa o set temptatives fallides de suïcidi, el muntatge que podrem veure a La Badabadoc del 9 de febrer al 27 de març.

És un text de Carlos Be, nom artístic del vilanoví Juan Carlos Blanco García. És un autor i director que va canviar la medicina pel teatre i que no només ha portat els seus muntatges a sales de tant de prestigi en l'escena alternativa com la sala Cuarta Pared de Madrid, sinó que també ha representat obres seves, sempre apostant pels valors de la comunitat, la diversitat i la igualtat, en escenaris de l'Amèrica del Sud, els EUA o Itàlia, entre altres.

Ara veurem una creació de l'any 2020 que La Badabadoc ha convertit en una producció pròpia interpretada per Clara Garcés, dirigida per Lali Àlvarez i en versió catalana de Carles Àlvarez Garriga.

Aquests artistes ens explicaran la història d'una dona que descobreix un dia que els pilars en els quals recolzava la seva vida emocional s'han enfonsat sobtadament i ha quedat sumida en la desesperació. Sí, farà fora de casa el responsable de la traïció afectiva que acaba de patir, però amb això... no n'hi ha prou.

Desesperada per la sensació de fracàs vital, incapaç d'acceptar el cop que ha rebut, la protagonista d'aquest muntatge acabarà llançant-se per la finestra... d'un primer pis. No ha aconseguit posar fi a la seva vida a la primera, però ho continuarà provant, sempre amb mala fortuna.

En una interpretació que toca la tragèdia i la vesteix d'humor, la Clara Garcés ens conduirà d'una temptativa de suïcidi a una altra, però en el procés el seu personatge farà un aprenentatge durant el qual acabarà veient la llum o, com a mínim, aprendrà a acceptar la boira que l'envolta.

Amor, alzheimer, salut mental i cames trencades, en una comèdia sobre unes circumstàncies molt serioses que ens ensenya que les qüestions que afecten el nostre estat d'ànim s'han de prendre molt seriosament.

Si voleu conèixer la protagonista de Clarissa, set temptatives fallides de suïcidi, us esperen a La Badabadoc, però, abans, consulteu al seu web tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dijous, 02 Febrer 2023
  • Comparteix