Tornar

La imatge d'una moderna megalòpoli oriental il·lustra un dels articles destacats de la publicació

Lectures teatrals per celebrar el primer aniversari de la revista Ítaca

Ítaca, la revista de teatre editada per l'escola d'art dramàtic Eòlia fa un any de vida i ho celebra a la xarxa recuperant alguns dels articles més interessants que ha editat en els últims mesos. Enyoreu el teatre? Doncs llegiu!

I és que, en aquests mesos de tancament de sales teatrals (amb l'excepció del Grec Festival de Barcelona), són molts els aficionats a l'escena que s'han sentit orfes i que pateixen, encara ara, una manca notable de propostes teatrals. Està tot perdut? Potser no, perquè el teatre, com saben a l'escola d'art dramàtic Eòlia, es pot gaudir de moltes maneres.

D'aquí que, ara fa dotze mesos, decidissin crear Ítaca, una publicació teatral en la qual està implicat bona part de l'equip que gestiona Eòlia: des del director de l'escola, Josep Galindo, a la cap del departament de Dramatúrgia i direcció de l'escola, Carolina Llacher, passant per la responsable de producció i cap del departament d'Investigació, Conchita Pons, i pel dramaturg, director, i director de la revista, Pablo Ley, que també forma part del professorat de l'escola.

Ara que celebren el primer any de vida, a Ítaca estan recuperant a la xarxa mitjançant el seu Facebook alguns dels articles més interessants i més llegits que s'han publicat fins al moment, per exemple, El món com a fantasma, o sobre la infinita variabilitat de les certeses (a la imatge), on Pablo Ley reflexionava sobre la volatilitat de la cultura, o bé Parlar de l'innombrable, il·luminar els instants, on l'artista alemany resident a Catalunya Gabriel Schmitz buscava punts de contacte entre la dansa contemporània i les arts plàstiques.

D'altres articles parlen sobre temes estrictament lligats a l'actualitat dels últims mesos, com ara Barcelona i el foc, una dramatúrgia social que proposava pensar sobre la tardor d'ira i violència que vam viure el passat 2019, ara gairebé esborrada de la memòria per la pandèmia de la covid-19.

Recordeu, finalment, que al web d'Ítaca trobareu una tria excepcional de textos teatrals contemporanis que, a manca d'escenaris presencials, podreu descarregar-vos com a pdf i llegir a casa. Trobareu textos que van des d'El conillet del tambor de duracell, de Marta Galán Sala, fins a El pes del plom, d'Aleix Fauró i Isis Martín.

Si voleu llegir o rellegir alguns dels articles més interessants publicats en els últims mesos per la revista Ítaca, consulteu el Facebook d'Eòlia Escola Superior d'Art Dramàtic o bé aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 27 Agost 2020
  • Comparteix