Tornar

Dibuix esquemàtic d'un grup de nens i nenes al voltant d'una flama

'The Little Match Girl' il·lumina el Nadal a la Hans & Fritz Contemporary

Recordeu aquell conte de Hans Christian Andersen sobre una noia que venia llumins pel carrer en ple hivern? Doncs les flames de cadascun d'aquests llumins s'han convertit en art. Ho veureu fins al 26 de gener a Hans & Fritz Contemporary.

I és que The Little Match Girl és, de fet, l'exposició col·lectiva de Nadal d'aquesta galeria barcelonina, específicament dedicada a l'art contemporani i les tendències emergents en el camp de la creació. Per celebrar aquestes festes, han convocat una pila d'autors interessantíssims, convertits en pares i mares de les "flames" que il·luminen aquests dies aquest espai d'art del Raval.

Són creadors com l'artista argentina Natalia Carminati, resident a Fabra i Coats el 2016; el lleidetà Jan Monclús; l'holandesa Wieteke Heldens que ja vam veure fa una temporada a la galeria, l'artista de Mataró Dani Montlleó, centrat en el concepte d'identitat; la fotògrafa tarraconina Vanessa Pey, que posa les imatges al servei de la dramatització emocional; l'artista catalana resident a Berlín Tere Recarens o bé Erich Weiss, creador d'unes provocatives performances i instal·lacions, per esmentar-ne només alguns.

Tots ells mostren les seves obres com si fossin els llumins que la petita noia dels mistos i deixava cremar. I, com aquelles flames, cada obra representa una visió que ens enlluerna, una finestra oberta a un món nou o un cop d'ull a paisatges tristos i tan reals com els dels milers de nens i nenes que, avui, busquen refugi a Europa fugint de la guerra. Són, potser, la forma moderna que adopta la nena dels mistos a la que està dedicada aquesta exposició.

Veniu i busqueu la vostra pròpia i personal visió encenent algun dels mistos que aquests dies us ofereix Hans & Fritz Contemporary. Abans de venir, però, consulteu el web d'aquest espai d'art barceloní.

Data de publicació: Divendres, 15 Desembre 2017
  • Comparteix