Tornar

Una de les imatges mostra l'exterior d'una casa amb una taca de pa d'or sobre la superfície

Llars imaginàries a Chiquita Room

L'artista Laia Argüelles mostra un políptic amb dotze peces que ens parlen d'espais privats i de la noció de la llar.

És el desig d'una llar un concepte inassolible? Ens ho suggereix l'artista contemporània Laia Argüelles a "Maisons de week-ends imaginaires", l'exposició que presenta a Chiquita Room fins al 25 de juny.

Laia Argüelles és una artista de Saragossa que treballa amb les imatges i el llenguatge i que utilitza sovint material audiovisual trobat per tal de sotmetre'l a un procés d'intervenció i de muntatge que dona com a resultat una obra nova.

Ho veureu a "Maisons de week-ends imaginaires", una mostra fotogràfica en la qual l'artista no ha fet... ni una foto. I és que, fidel al seu mètode de treball, ha recuperat antigues fotografies exteriors d'edificis diversos, un material que li resulta absolutament aliè i que ella ha aparellat amb fotografies d'interiors de domicilis que també ha trobat i que podrien perfectament, en un món fictici o una realitat paral·lela, constituir dos aspectes d'una mateixa realitat.

Així, a les fotografies exteriors l'artista mostra amb una taca de pa d'or el punt des del qual es podria haver pres la fotografia interior, la llum, la perspectiva i el pla de la qual coincideix perfectament amb la que s'apreciaria en una imatge copsada des del punt marcat.

Amb aquesta construcció d'un món fictici, l'artista ens parla sobre la dificultat trobar un espai que puguem considerar com a propi, ja que cap de les imatges utilitzades no té res a veure amb la creadora (fins i tot el títol de l'exposició ha estat manllevat). Així, aquests materials visuals, intervinguts i aparellats, fan servir un rastre del passat per recrear un futur inexistent.

Si voleu veure com Laia Argüelles crea un món de ficció a partir de materials descartats veniu a veure "Maisons de week-ends imaginaires", però abans consulteu al web de Chiquita Room tota la informació sobre la mostra.

 

Data de publicació: Dimarts, 17 maig 2022
  • Comparteix