Tornar

Imatge promocional del concert de Diodato a Luz de Gas

Diodato farà soroll a Barcelona

Luz de Gas acull el concert de la gira europea del cantant italià més llorejat del 2020 amb Fai rumore i  Che vita meravigliosa.

El 28 de setembre, Diodato actuarà a Luz de Gas. Antonio Diodato és un cantant i compositor italià amb una llarga trajectòria al seu país. El 2007 va publicar un EP autoproduït, el 2010 va gravar el senzill Ancora un brivido i el 2013 va enregistrar l’àlbum E forse sono pazzo, que va ser molt ben acollit per la premsa i la cadena MTV New Generation va seleccionar-ne el vídeo Ubriaco i, posteriorment, el tema Se solo avessi un altro.

L’any següent va participar per primer cop al Festival de Sanremo, dins la secció de Noves propostes. La seva cançó Babilonia va quedar en segon lloc i ell va ser investit amb el premi del jurat de qualitat, que s’afegia al premi Deezer com a millor artista italià i al premi De André per la seva versió d’Amore che vieni, amore che vai.

A finals de 2014 va publicar el seu segon disc, A ritrovar bellezza, amb covers dels anys seixanta, i el gener de 2017 el tercer, Cosa siamo diventati. El 2018 va participar de nou a Sanremo amb el tema Adesso, acompanyat pel trompetista Roy Paci.

Però va ser a la tercera quan va la vençuda. El 2020 va pulveritzar tots els rècords musicals en guanyar el mateix any els guardons de la crítica Mia Martini i de la premsa Lucio Dalla per la cançó Fai rumore a Sanremo. També va rebre el David di Donatello, un Nastro d’Argent dels crítics cinematogràfics i el premi del Festival de Venècia a la millor cançó original per Che vita meravigliosa.

Com a vencedor a Sanremo, Diodato va ser designat per representar Itàlia al Festival de la Cançó d’Eurovisió 2020, que finalment es va cancel·lar a causa de la pandèmia. Tot i això, la seva interpretació va traspassar fronteres. El 10 de maig de 2022 va ser convidat a la primera semifinal de l'Eurovision Song Contest, on va interpretar la versió alternativa de Fai rumore que no va poder estrenar en el seu moment.

Ara, Diodato arriba a Barcelona amb el seu European Tour 2022, després d’actuar a París, Berlín i Madrid, i abans de tocar a Brussel·les i Londres. L’entrada per veure’l en directe val 25 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 23 Setembre 2022
  • Comparteix