Tornar

Fotografia del cantautor català Joan Isaac

Joan Isaac, entre el record i la celebració

Coincidint amb el seu 70è aniversari, el cantautor presenta al Barnasants Tinc una casa al mar, el 23è àlbum en 50 anys de carrera.

El proper 24 de març, Joan Isaac oferirà un concert molt especial a Luz de Gas, ja que s’hi ajuntaran tres celebracions: la presentació del disc Tinc una casa al mar, els 50 anys de carrera musical i els 70 anys de vida de l’artista.

El cantautor d’Esplugues de Llobregat és un habitual del festival, que ha clos en alguna ocasió, i on ha actuat acompanyat de Joan Manuel Serrat, Maria del Mar Bonet, Enric Hernàez, Sílvia Comes, Luis Pastor o Roger Mas, entre d’altres.

Joan Isaac és un dels referents de la Nova Cançó, la generació que es va donar a conèixer els anys setanta, i algunes de les seves cançons formen part de la història musical del país, especialment A Margalida –un clam contra la pena de mort, en record de Salvador Puig Antich–, però també d’altres, com A contratemps; Ciao, come stai o A l’estació de França.

Després d’una aturada de quinze anys, el 1998 va tornar als escenaris amb Cançons noctàmbules. I ja no ha parat. D’aleshores ençà, ha publicat una vintena de discos i s’ha consolidat com un dels valors més sòlids de la cançó d’autor en català. El 2009 va dedicar un àlbum complet, Auteclàssic, al seu amic Luis Eduardo Aute: dotze peces –la meitat interpretades conjuntament– adaptades pel mateix músic i Miquel Pujadó.

Quan es compleixen 3 anys de la mort del seu amic, Joan Isaac li dedica el seu nou disc. A Tinc una casa al mar, el cantautor ofereix una mena d’inventari, amb un llenguatge poètic i profund, d’aquest viatge que és la vida mateixa. El pas del temps, l’amistat i l’amor incondicional a l'ofici de fer cançons són el fil argumental de deu cançons que traspuen emocions, sensibilitat i bellesa.

L’entrada per assistir al concert costa 15 euros i es pot adquirir de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 17 març 2023
  • Comparteix