Tornar

22@

La Barcelona més innovadora

Seguiu la Ruta de la innovació 22@ i descobriu els edificis més representatius de la ciutat intel·ligent.

Barcelona aposta per la innovació i actualment és considerada la primera smart city d’Espanya i la quarta d’Europa. Gràcies a aquest fet, ha esdevingut un referent internacional quant a desenvolupament tecnològic per a una gestió intel·ligent de la ciutat. Si us agrada el turisme tecnològic no us podeu perdre la Ruta de la innovació 22@, un itinerari impulsat per Visit Barcelona on descobrireu els edificis referents del projecte urbanístic que ha transformat l’antiga zona industrial del Poblenou.

La ruta compta amb diversos punts de parada. Una de les més destacades són les Oficines Indra. A més de la seva estructura original, amb un cos romboidal sostingut sobre un sòcol de tres plantes que sobresurt com si es mantingués en equilibri, compta amb una malla envoltant d’acer inoxidable que el protegeix de la llum solar. Sota, hi ha una gran façana de vidre que, a més de servir d’element decoratiu, també redueix la radiació solar.

Un dels altres espais obligats és Betevé, la televisió pública de la ciutat de Barcelona. Als seus inicis, l’any 1994, els estudis de la cadena estaven ubicats a prop de la catedral de Barcelona. L’esperit innovador ha estat sempre una de les seves característiques i, per aquesta raó, van traslladar la seu a prop del Parc Barcelona Media, al districte 22@. Les instal·lacions han esdevingut un gran avenç tecnològic, ja que va ser la primera emissora local de tot l’estat espanyol a emetre amb senyal digital terrestre (TDT).

Amb aquesta ruta podreu visitar altres espais com Ca l’Aranyó, el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, el Centre Internacional de Negocis de Catalunya, Gas Natural, Media TIC, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona, la plaça de les Glòries, Ràdio Nacional d’Espanya, Torre Diagonal 00, la Torre Glòries i T-Systems.

Aprofiteu per gaudir del viatge a la Barcelona dels edificis intel·ligents, un espai de qualitat urbana i mediambiental on es desenvolupen activitats vinculades a la innovació. Més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Divendres, 30 Setembre 2022
  • Comparteix