Tornar

Makers vs. covid

Makers vs. covid

Una exposició sobre la fabricació de material sanitari des del moviment maker per fer front a la pandèmia.

La resposta global que ha desencadenat la covid-19 per prevenir-nos del seu contagi manca de precedents en la història. Els governs d’arreu han imposat mesures, la societat en general les ha adoptat i pràcticament tots els sectors s’han activat per cercar solucions que permetin mitigar el seu impacte en les persones i en l’economia. Entitats i col·lectius de tota mena també han fet la seva aportació. Aquest ha estat el cas de la comunitat maker, la qual ha jugat un paper destacat en la fabricació d’equips de protecció individual i altres objectes per prevenir la covid-19. Per donar a conèixer exemples concrets d’aquesta implicació, el Punt Multimèdia de Sants-Montjuïc Casa del Mig acull fins al 29 d’octubre l’exposició Makers vs. covid.

Mascaretes, viseres per a pantalles de protecció facial, protectors oculars, objectes per obrir portes sense haver-les de tocar... Estris així de senzills contribueixen significativament a prevenir-nos de contraure la covid-19, però la demanda sobtada pot fer que aquests elements esdevinguin factors limitants. A l’inici de la irrupció del coronavirus a les nostres vides hi va haver un dèficit d’equipament preventiu. Per contribuir a cobrir les necessitats de qui més ho necessitava, diversos ateneus de fabricació digital junt amb particulars, entitats i professionals de la ciència, la salut i l’enginyeria es van organitzar per elaborar equips de protecció amb impressores 3D. Ho van fer sense cap afany de lucre, amb l’única intenció d’ajudar a aquelles persones més exposades i vulnerables a la malaltia.

Makers vs. covid és una retrospectiva d’alguns dels fruits d’aquest esforç col·lectiu i altruista. L’exposició permet contemplar els objectes fabricats en el context de la pandèmia però també reflecteix l’esperit humanista del moviment maker, sorgit amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de les persones des de la tecnologia i el coneixement.

Més informació en aquest enllaç.

 

Data de publicació: Dimarts, 29 Setembre 2020
  • Comparteix