Tornar

Un moment de l'actuació de la companyia de Robert Gobern a les escales d'accés al palauet Albéniz

Per la Mercè, la cultura obre les portes

La Mercè convida els barcelonins i barcelonines a visitar de manera gratuïta els equipaments culturals de la ciutat, alguns dels quals organitzen activitats especials. Ja coneixeu el palauet Albéniz? Quant de temps fa que no heu visitat l'Arxiu Fotogràfic?

Potser fa temps que teníeu ganes de veure un museu o que volíeu descobrir un espai cultural de la ciutat sobre el que havíeu sentit a parlar, però que encara no coneixeu... No trobareu millor oportunitat per fer-ho que la Festa Major de Barcelona, quan molts d'aquests espais obren les portes de manera gratuïta a la ciutadania. Un dels més clàssics és el palauet Albéniz, un edifici petit però majestuós envoltat dels elegantíssims jardins de Joan Maragall. No el coneixeu? Doncs veniu-lo a visitar i, mentre feu cua, entreteniu l'espera amb els Majordoms i minyones de la casa (a la foto; dies 24, 25 i 26 al matí), en realitat, els i les integrants de la companyia de Robert Gobern.

Les portes obertes al palauet, com veieu, s'estenen durant dies diversos. Passa el mateix a La Virreina Centre de la Imatge, que tindrà les portes obertes per mostrar les exposicions actuals del 19 al 24 de setembre, tots dos dies inclosos.

També l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona s'afegeix a la festa i obre portes els dies 23, 24, 25 i 26, de 10 a 14 h, per tal que pugueu veure l'exposició La ciutat davant la càmera. Imaginaris urbans al s. XIX.

Si heu fet inscripció prèvia (abans del dia 19 de setembre) podreu visitar també de manera gratuïta el Temple Expiatori de la Sagrada Família, que proposa visites per a la ciutadania els dies 23, 24 i 25 de setembre. I, si preferiu passejar-vos sols o soles, amb amics o amb la família, pels carrers del Poble Espanyol de Montjuïc, us esperen amb la taquilla tancada els dies 24 i 25 de setembre, a partir de les 10 h del matí.

Algunes de les moltes dependències del MUHBA, el Museu d'Història de Barcelona, també estan a disposició dels barcelonins i barcelonines. Podreu visitar les diverses exposicions que hi ha a l'antiga fàbrica Oliva Artés, al Poblenou, el dia 24 a les 10 i a les 16 h o gaudir (el mateix dia amb els mateixos horaris) de les vistes espectaculars de la ciutat des del Turó de la Rovira. Finalment, els dies 24 (10 h), 25 (15 h) i 26 (10 h) us deixaran visitar de franc les dependències de la plaça del Rei del MUHBA, un gran viatge a la Barcelona romana. La visita, no cal dir-ho, és imprescindible en un any en què Roma és la convidada de la Festa Major.

Recordeu que aquests són únicament alguns dels molts centres i equipaments culturals de la ciutat que fan portes obertes durant la Festa Major i que alguns preparen activitats especials per commemorar la Mercè.

Si voleu més informació sobre la Festa Major, consulteu el web de la Mercè.

Data de publicació: Divendres, 23 Setembre 2022
  • Comparteix