Tornar

Cartell de la Mercè d'enguany amb el dibuix de tres dones que es miren les activitats de la festa major

Per una Mercè lliure d'agressions sexuals i LGTBI-fòbia

Un seguit de punts informatius permetran sensibilitzar i sobre la violència sexual i la fòbia LGTBI durant la Festa Major i actuar quan sigui necessari.

Heu viscut algun cop algun episodi de violència sexual o us heu hagut d'enfrontar amb algú amb fòbia a les persones LGTBI que us ha espatllat la nit? Ni és normal que passin coses com aquestes ni les persones que les pateixen s'han de quedar de braços plegats. Per tal de prevenir aquests episodis, durant la Mercè s'han instal·lat punts dedicats a sensibilitzar i a actuar de manera coordinada contra aquestes actituds.

Es tracta de viure una Mercè lliure de violències i de discriminació, per això en tres punts d'entre els més concorreguts de la festa aquests dies, s'instal·len uns espais preparats per fer front a aquestes  actituds indesitjables. 

La platja del Bogatell, prop de l'escenari on es fan grans concerts; l'avinguda de Maria Cristina, on es concentren moltes activitats populars, esportives i musicals, i el carrer de Martí Franquès, a la Zona Universitària on enguany s'organitzen alguns concerts, acolliran els punts enguany.

Si patiu alguna agressió sexual, si us heu trobat amb un cas de LGTBI-fòbia o si simplement voleu més informació sobre aquests assumptes, poseu-vos en contacte amb els professionals que trobareu en aquests espais. Ells i elles us assessoraran i, a més, organitzaran itineraris per la zona. 

La creació d'aquests punts forma part del paquet de mesures Barcelona Antimasclista, que es coordina amb els serveis de seguretat i sanitaris.

Si voleu més informació sobre la Festa Major, consulteu el web de la Mercè.

Data de publicació: Divendres, 23 Setembre 2022
  • Comparteix