Tornar

Detall d'una de les creacions de l'artista que mostra una mena de bol sense fons

Més enllà del que veiem

L'espai d'art ProjecteSD acull les noves creacions de Patricia Dauder en l'exposició Interiors.

Què hi ha en una cambra quan es queda buida? Algú dirà que res més que aire, però a l'artista Patricia Dauder, l'observació de parets nues i terres sense mobiliari li fa pensar que el buit és tan capaç d'omplir un espai com les coses que habitualment hi posem a dins. Així, la mirada que projecta sobre les coses que retrata va més enllà del món visible. Veniu-ho a veure del 14 de setembre al 14 d'octubre.

Patricia Dauder és una artista barcelonina nascuda l'any 1973 i formada entre Barcelona, els Països Baixos, Nova York i Praga. Ha exposat a Barcelona (de la Fundació Joan Miró a La Virreina), a Txèquia i a la Fundació de Serralves de Porto. Temps i espai són objecte de reflexió en les seves creacions, per a les quals utilitza tècniques com el dibuix, l'escultura, els suports tèxtils i els mitjans audiovisuals.

En aquesta exposició, Dauder us parlarà de la seva relació amb els espais i com sempre ha mirat de copsar en les seves creacions la realitat d'aquests espais, més enllà fins i tot del que es pot veure. És com quan us trobeu davant d'un edifici mig derruït en el qual encara es pot veure el paper pintat, antic i mig arrencat, de les parets. Com era la vida dels qui vivien entre aquells murs avui a punt de caure?

Aquesta mena de preguntes se les fa en les seves creacions aquesta artista, que presenta a Interiors un seguit d'obres en cera, teixit, paper o argila. Són materials orgànics que ens parlen sobre la fragilitat, la transformació i el canvi.

L'artista al·ludeix amb aquestes obres a l'experiència i la percepció, proposant una aproximació als espais interiors més sensorial i mental que no física, basada en el rastre, el residu o la memòria.

Escultures murals com Tercer Espai, peces tèxtils com Decaure o dibuixos com Inner structure (Estructura interna), Darrere, Pesadesa o Plecs formen part de l'exposició.

Si voleu veure les creacions més noves de Patricia Dauder, veniu a veure l'exposició Interiors, però abans consulteu la informació al respecte al web de ProjecteSD.

Data de publicació: Dilluns, 18 Setembre 2023
  • Comparteix