Tornar

El ballarí Anthony Kmeid ajupit i despullat en un moment de la representació
Quatre intèrprets en escena durant la posada en escena d'aquesta coreografia de la companyia CobosMika

Més funcions i més escenaris en la vuitena edició de Barcelona Districte Cultural

Comença l'edició número vuit de Barcelona Districte Cultural, amb més de 170 funcions previstes que es repartiran fins a finals de desembre pels escenaris habituals del cicle i vuit més que s'incorporen a la programació.

Teatre, dansa, música, muntatges de caràcter familiar, projeccions de cinema... Tot forma part d'una nova edició del Barcelona Districte Cultural, un circuit de proximitat organitzat per l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona. Ofereix espectacles de tota mena que es poden veure de manera gratuïta, prèvia reserva, als centres cívics i altres equipaments dels deu districtes de la ciutat. Els nous espectacles que es programen en aquesta edició coincidiran durant algunes setmanes amb els que havien estat reprogramats després de la suspensió d'activitats causada per la crisi de la covid-19, entre els quals Full House, d'Eléctrico 28; Cayana, d'Anna Colom; Rojo, de Mireia Miracle; o Companyes, de Joina. En tots els casos, els muntatges, els concerts o les projeccions programades s'oferiran amb les condicions que fixin en cada moment les autoritats sanitàries competents.

Dins l'edició que fa vuit de Barcelona Districte Cultural s'oferiran fins a final d'any 173 funcions de 29 propostes que es repartiran entre 29 equipaments repartits pels deu districtes de la ciutat. Són vuit més que en edicions anteriors, ja que s'incorporen al circuit els Centres Cívics, Can Basté (Nou Barris), Teixonera (Horta-Guinardó), Sarrià (Sarrià-Sant Gervasi), Can Deu (les Corts) Casa del Rellotge (Sants-Montjuïc), Fort Pienc (Eixample) i Drassanes (Ciutat Vella), a més del Casal de Barri Torre de la Sagrera (Sant Andreu).

En total, aquests espais i els que ja formaven part de la programació del Barcelona Districte Cultural es repartiran vuit muntatges de teatre, sis concerts, dos espectacles de dansa, un muntatge de circ i set més de tipus familiar, a més de cinc projeccions de documentals musicals que han estat programats en col·laboració amb el Festival In-Edit.

Entre els muntatges teatrals trobareu petites perles amb les quals passareu una bona estona, com eMe, una proposta del clown Carlo Mô, o Las gallegas, visió còmica d'un viatge a través de la mort de la companyia Lolita Corina. Altres muntatges parlen en to seriós sobre temes de la màxima importància, com ara Ramon, obra de Mar Monegal posada en escena per la companyia Eòlia amb un protagonista que ha de cuidar una mare malalta d'Alzheimer; el muntatge ple de poesia Los papeles, on el ballarí i cineasta d'origen libanès Anthony Kmeid ens parla de migracions i persones LGTBI+ (a la foto); Bomber(S), amb la qual la companyia BarnaBé ens parla d'assetjament sexual, discapacitat i algunes coses més; Ritos de amor y guerra, una proposta del Comando Señoras sobre la situació de les dones; o Les coses excepcionals, en la qual el col·lectiu Sixto Paz toca el tema del suïcidi. A més, tornarem a veure representada Ocaña, Reina de Las Ramblas, l'obra de Marc Rosich sobre un dels personatges més populars de la Barcelona dels anys 70.

Qui prefereixi la dansa i el moviment podrà veure Parrà, una proposta de Miquel Barcelona i Marc Vilajoana que revisa la tradició, i Scrakeja't 2.0, de la companyia CobosMika (a la foto). Una mica de circ? Esteu al cas de propostes com ara la de la companyia mallorquina Hotel Iocandi i el seu Peix.

Concerts de grups i artistes d'estils diversos que protagonitzats per Ketekalles, Koko-Jean & The Tonics, Magalí Sare, Mélodie Gimard, l'Orquestra Reusònica Trio o Sabor de Gràcia (en format de quartet), integren també una programació rica i diversa on els més petits i petites de la casa podran veure cinema (en les projeccions del cicle Petit Cineclub), o bé podran gaudir de les propostes escèniques Jojo, de Borja Ytuquepintas; La bona vida, de 2princesesbarbudes; Pintamúsica, de Viu el Teatre; i Polzet, una versió del conte clàssic imaginada per Zum Zum Teatre.

Podreu veure aquests muntatges, entre d'altres, i assistir a projeccions de documentals musicals en una edició que es perllongarà fins a final d'any i que seguirà tots els protocols de prevenció i seguretat contra la covid-19. Serà, per tant, una edició amb aforament reduït, reserva imprescindible, ús obligatori de mascaretes i accessos i sortides esglaonades dels recintes programats. Si veniu a veure algun espectacle, us recordem que heu de seguir en tot moment les indicacions del personal d'acomodació.

Si voleu més informació sobre la vuitena edició del Barcelona Districte Cultural, consulteu el web d'aquest cicle de programació, on trobareu tota la informació sobre els espectacles que s'oferiran.

Data de publicació: Divendres, 25 Setembre 2020
  • Comparteix