Tornar

Un collage mostra els retrats dels músics que participen en els directes d'aquesta mostra sonora

Una mirada a la creació sonora contemporània

El Centre Cívic Convent de Sant Agustí acull un any més una tria d'instal·lacions i directes que converteixen el so en art.

Els i les amants de l'experimentació sonora i del so com a matèria primera de la creació artística ja fa temps que esperen impacients la nova edició dels Recorreguts Sonors, que enguany tornen al Centre Cívic Convent de Sant Agustí del 22 al 26 de novembre.

És una cita doble que inclou, d'una banda, l'exhibició de diverses instal·lacions artístiques amb el so com a protagonista que es poden veure cada dia a les Capelles del recinte i, de l'altra, un seguit d'actuacions i directes, cada dia del festival.

Entre les instal·lacions sonores, podrem veure creacions com LoopRoom Nº6, on Laura de Díaz ens proposa un seguit de loops que creen un mantra sonor; Ungòlian, d’un Arnau Casanoves que hibrida tècniques i disciplines en unes creacions d'influència pop que es mouen entre el nihilisme i l'idealisme; Can you play my heartbeat? d’Angelo Citta/daylikecolor, una experiència que vol acostar les persones a la creativitat i la natura en un context urbà; El bosque corrompido, de Kazumi Fujita i Daniel Clegg, una proposta nascuda de la troballa d'una cinta de vídeo deteriorada; #MillennialRevolution, del Col·lectiu NFT i la peça Cotidiano, de Gabriel Millán.

Fins aquí la primera part dels Recorreguts sonors, que també inclouen un seguit de directes. Veniu el dimarts 22 al Convent de Sant Agustí i podreu assistir al concert Gnawa en 7 Colors, que combina l'actuació de música Gnawa (ritmes espirituals islàmics) de Maalem Mohamed Khtira amb els visuals creats pel grup d'Aurora Gasull. L'endemà, dimecres, 23, teniu una cita amb Latirsincrónico, una proposta de Marina Barsy Janer i Isil Sol Vi que explora la musicalitat en els ritmes sincrònics i discordants.

Si coneixíeu el compositor, teclista i improvisador Joan Saura, que va morir el 2012, seguir que us voldreu afegir a l'homenatge sonor que se li dedica el dijous, 24 amb el nom de Sarau Saura i que consisteix en una trobada de quatre hores durant les quals sentirem música, hi haurà dansa, es reflexionarà i es podran veure vídeos… Pareu atenció que la llista de participants en aquest Sarau Saura és impressionant: des del pianista i improvisador Agustí Fernández a músics com la flautista Barbara Held, l'investigador sonor i performer Josep-Maria Balanyà, l'artista d'avantguarda Eli Gras, el compositor, baix i contrabaixista Eduard Altaba, la compositora de free jazz Liba Villavecchia o el trompeta Mark Cunningham. A més, noms de l'escena de la dansa com els d'Àngels MargaritAlexis Eupierre, Bebeto Cidra  o Andrés Corchero, del vídeo com Habitual Video Team (Josep M. Jordana i Lis Costa) i gent del món de les lletres com Eduard Escoffet, entre moltíssims més.

L'endemà, divendres, 25, , a més de veure projectat sobre la façana del centre un grafiti digital d'Álvaro Muñoz-Ledo de Mapping World Lab amb motiu de la Diada internacional per l'eliminació de la violència envers les dones, explorarem les possibilitats de la veu humana amb Marta B. i assistirem a la presentació del disc Sessions nocturnes vol VI l’emperateur, a càrrec de Ginebra Raventós, Natif Orchestra, iMARX Joan Lavandeira. La festa s'acabarà el dissabte, 26 de novembre, amb l'experiència de so immersiu Antimatter, de Nikka Bionikka, i amb el duet electrònic DÉERR presentant Punkal. És una creació conjunta del vocalista senegalès Baba Sy (membre del col·lectiu Jokkoo) i el productor AIIOM, que han unit forces per tal de produir una música que barreja sons contemporanis amb estructures tradicionals.

Si us agrada l'experimentació sonora, no us perdreu els Recorreguts sonors que us han preparat al Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Abans de venir, però, consulteu tota la informació al respecte al web d'aquest equipament.

Data de publicació: Dimecres, 16 novembre 2022
  • Comparteix