Tornar

Un ballarí i una ballarina interpreten una coreografia de danses urbanes en un carrer de Les Corts

Una mirada eclèctica a les danses urbanes al Hop Les Corts

El Centre Cívic Tomasa Cuevas acull cinc propostes coreogràfiques que repassen estils diferents de danses urbanes.

El districte de Les Corts serà escenari d'una trobada de cinc artistes i companyies que experimenten, hibriden estils diversos de danses urbanes o se centren en dominar-ne un de la manera més absoluta. És el Hop Les Corts, que podreu veure el dissabte, 10 de desembre, al Centre Cívic Tomasa Cuevas.

La cita és una de les darreres de l'edició d'enguany del Hop BCN, un cicle d'activitats que inclou tallers, xerrades i exhibicions en espais públics i centres culturals de tota la ciutat. L'objectiu és portar les danses urbanes a diversos districtes i oferir visibilitat als i a les artistes i companyies que les practiquen,

El dissabte, 10, tenim una nova oportunitat per conèixer uns quants intèrprets i coreògrafs de danses urbanes... i alguna cosa més. Alguns, com la Cia Nishelma, una companyia emergent de danses de caràcter experimental, no es conformen amb els estils més habituals, sinó que busquen maneres noves de tocar temes actuals. A la peça Hybrid que presenten al Hop Les Corts, ens parlen de cossos andrògins i del sistema patriarcal que ens obliga a construir identitats que de vegades no són la nostra.

També recorren a l'experimentació els ballarins i ballarines de la Cia. Ognam, que, a Nox, ens proposen un viatge al racó de la ment on es generen els records, tot en una coreografia dirigida per Denox que posa a dialogar els moviments instintius dels i les intèrprets amb estils diversos de danses urbanes, en especial els estils de club.

Adrián Vega, coreògraf graduat a l’Institut del Teatre, professor convidat al conservatori professional de dansa de Barcelona i artista post hip-hop, presenta per la seva part, amb Marina Pravkina, la coreografia El arte de rebobinar, que parla de temps i experiència i que barreja danses urbanes amb estils com el jazz i el flamenc. 

Un altre nom conegut de l'escena barcelonina de les danses urbanes és Julien Rossin. Ell interpreta en solitari la peça S’enembra, dirigida amb Cécile Vitrant, que es pregunta amb el llenguatge del moviment com es podria representar la percepció de la memòria.

Coneixeu el popping, aquell estil que es basa en la contracció rítmica de la musculatura seguint la música? Doncs part de la crew de Boogie Tunnes (Mauro, Mora, Cris, Drian i Bacar, dirigits per Iron Mike, us n'ofereixen un bon exemple en una coreografia de deu minuts que es titula així, Popping, i que és una mostra sorprenent de domini del cos.

Si no us voleu perdre l'exhibició de danses urbanes Hop Les Corts, veniu al Centre Cívic Tomasa Cuevas, però abans consulteu en aquest enllaç tota la informació al respecte.

Data de publicació: Dilluns, 05 Desembre 2022
  • Comparteix