Tornar

Una figura esquemàtica que simbolitza el cos d'una dona amb una vida al seu interior serveix per anunciar l'exposició

El moment del part, vist per les dones artistes

El naixement pot ser un moment d'una bellesa extrema o, com a mínim, així el veuen les dones artistes que participen en l'exposició "Cultures del naixement".

El Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison, també conegut com La Bonne, acull del 17 de novembre al 17 de febrer "Cultures del naixement", una exposició que no només se centra en el moment del part, sinó que aplega obres d'artistes que han tractat aquest moment transcendental des d'una perspectiva poètica. L'exposició forma part del projecte Birth Cultures, una iniciativa nascuda a la Unió Europea sota el paraigua del Creative Europe Culture Programme que està dedicada a aplegar i investigar les històries i tradicions europees al voltant del naixement i la maternitat.

Com a part d'aquest programa, La Bonne va convidar un seguit de dones a crear unes obres d'art que ens presenten el moment del part en unes obres amarades de poesia. Formen part de l'exposició creacions de les artistes Mary Kelly, Natalie Lennard, Ana Álvarez-Errecalde, Laia Manresa, MU UM MU (Marta Vergonyós Cabratosa, Rosa Pou i Mar Serinyà Gou, també comissàries de la mostra), Alice Guy i Maya Deren.

L'exposició estarà acompanyada per un seguit d'activitats, entre els quals un cinefòrum amb projeccions d'obres cinematogràfiques d'autores com Catherine Béchard, Naomi Kawase, Raquel Marques, Gunvor Nelson i Marjorie Keller. Trobades de mares i pares que compartiran experiències sobre la maternitat i el part, conferències i tallers formaran part del programa d'activitats que podeu consultar en aquest enllaç.

Si voleu saber més sobre l'exposició "Cultures del naixement", consulteu el web de La Bonne.

Data de publicació: Dimecres, 01 Desembre 2021
  • Comparteix