Tornar

El perfil d'una persona amb abric i barret passat davant d'una paret amb pintades serveix d'imatge a l'exposició

El món de rituals i catarsis de Cõvco, a la Marina

La Cordova Gallery acull una exposició de l'artista multidisciplinària londinenca.

La vida, la mort, les creences, el que és sublim... De totes aquestes coses us parlaran mentre visiteu Fly High, una exposició immersiva que és, a la vegada, una mostra i l'escenografia d'una mena de ritual. La firma l'artista Cõvco, un dels noms més disputats de l'escena de les pistes de ball de la capital britànica i, també, de molts espais d'art.

I és que Cõvco no és només una de les DJs més originals de Londres, on protagonitza unes sessions sol·licitadíssimes de música de ball experimental, sinó que també és una artista interdisciplinària que tant treballa amb la performance com amb el so, la poesia o les arts visuals. Les seves creacions tenen molt de ritual o catarsi, ens parlen sovint sobre les complexitats de la vida i ens interroguen sobre assumptes relacionats amb la fe.

Ara fa uns mesos, el director de la Cordova Gallery, el curador, artista i escriptor de Florida Cory John Scozzari, va demanar-li una obra sobre la fe en un cicle que comissariava a La Casa Encendida de Madrid. Cõvco va preparar una intervenció titulada Nexus in Paradise: A season of L's, que és, de fet, un antecedent directe de Fly High, l'exposició que ara veiem a Barcelona. Fly High és una mostra formada per obres diverses que, el 8 de juny passat, van servir d'escenografia a la performance inaugural i que, ara, es veuen en forma d'exposició.

Allà trobareu tres obres creades específicament per la mostra barcelonina, totes del 2022: Lamb, una peça creada amb roba trobada tenyida a mà i corda, i les pintures en acrílic Closer to my dreams i Poolie Tribe.

Tot forma una instal·lació immersiva en la qual els espectadors i espectadores es veuen envoltats de peces de roba i pintures de grans dimensions amb unes imatges figuratives i expressives que tant creen sensacions de pànic i tribulació com d'èxtasi i divinitat. El públic s'endinsa en aquest espai com si fes un pelegrinatge durant el qual se li plantejaran difícils qüestions sobre les creences, la vida i la mort. A Barcelona, el muntatge farà referència especialment als migrants que han aconseguit travessar el Mediterrani per arribar a Europa i, també, als qui han perdut la vida durant el viatge des de l'Àfrica.

Si voleu conèixer una artista multidisciplinària que us interroga amb les seves creacions, veniu a veure Fly High a la Cordova Gallery, però abans consulteu al seu web la informació sobre la mostra.

 

Data de publicació: Dijous, 23 Juny 2022
  • Comparteix