Tornar

Tot Dansa

Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk, directores artístiques de Tot Dansa 2023

El seu projecte ‘UMHLABA significa món en zulú’ ha estat l’escollit d’un total de deu sol·licituds.

Tot Dansa 2023 ja ho té tot a punt per a començar. Després d’obrir a concurs la direcció artística del programa, la convocatòria s’ha resolt amb un equip de dues dones. Es tracta de les ballarines i coreògrafes Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk, que han estat escollides entre un total de deu sol·licituds pel seu projecte ‘UMHLABA significa món en zulú’. La Comissió de selecció del Concurs de Tot Dansa 2023 ha valorat el projecte per la solidesa en el plantejament de les estratègies i les metodologies desplegades per a portar a terme el procés creatiu amb el professorat i l’alumnat, i també per la coherència i l’equilibri de la proposta en termes pedagògics i artístics. Les dues artistes, a més, han estat valorades per la seva notable trajectòria professional i l’experiència pedagògica en projectes i creacions desenvolupades en aules i centres educatius.

Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk són fundadores (juntament amb Bea Fernández) de La Poderosa – Espai per la dansa i els seus contaminants – i el col·lectiu de creació Las Santas, i han compartit bona part de la seva trajectòria professional. Amb ‘UMHLABA significa món en zulu’ volen apropar-se a diferents nocions de la idea de món utilitzant l’escena com a escenari per identificar idees, emocions i sensacions. A través d’aquesta proposta, es proposa que l’alumnat explori aquesta temàtica des d’una perspectiva individual, comunitària i planetària amb l’objectiu de plasmar-ho en una experiència compartida.

Una edició amb més de 200 alumnes

Tot Dansa és un programa de Cultura i Educació adreçat als centres d’educació de secundària i batxillerat públics de la ciutat de Barcelona. Està organitzat conjuntament per l’ICUB, l’Institut del Teatre i el Mercat de les Flors, amb la finalitat d’introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània al públic jove.

Durant tot l’any, la direcció artística seleccionada es fa càrrec de la formació del professorat, del procés de creació i de la direcció da mostra final, que tindrà lloc al Mercat de les Flors el mes de maig 2023. Per les seves dimensions i estructura, a partir del curs 22/23, les entitats impulsores han promogut una direcció artística formada per un equip de dues persones, que finalment ha estat ocupat per Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk. Es preveu que participin a Tot Dansa 2023 un total de 220 alumnes i 22 professors d’11 instituts públics de Barcelona.

Data de publicació: Dimecres, 09 novembre 2022
  • Comparteix