Tornar

El cartell que anuncia l'exposició combina les lletres del títol amb dibuixos d'un volcà en erupció

Mort, política i violència a la Sala d'Art Jove, amb 'Pas 3: Irrupció'

El cicle d'exposicions d'enguany a la Sala d'Art Jove de la Generalitat continua fins al 22 de novembre amb Pas 3: Irrupció, una nova mostra on quatre artistes emergents ens parlen de política, de mort, de violència i d'alguna cosa més.

El cicle està comissariat per l'equip de mediació de la Sala d'Art Jove que, aquest 2019, està integrat per Oriol Ocaña i Alba Vilamala. Ells s'han encarregat de seleccionar els quatre joves artistes que, aquests dies, mostren la seva visió del món des d'aquest espai dedicat a l'art emergent: Marta Cartu, Oriol Moreno, Joan Pallé i Marta Rosell Chust.

Ells fan referència en les seves obres a la representació de la violència i de la mort, a la manera com s'intenta preservar la història fent servir les estratègies polítiques o als rastres que deixa allò que desapareix.

L'artista Joan Pallé ens mostra, a La viva imatge de la mort, com el cinema ens ha deixat un imaginari de la mort que la converteix en un ésser humà, que l'humanitza en una demostració de la nostra incapacitat per afrontar visualment la fi de la vida. Per la seva part, Marta Rosell Chust al·ludeix, a Pedra artificial, als noms dels carrers com a mecanisme per intentar perpetuar el passat, establint una metàfora dels vestigis del franquisme amb relació al seu context social i geogràfic.

A l'obra Espais de seguretat, Marta Cartu recorre per la seva banda al còmic per analitzar com representa la violència i com mira d'aïllar el qui se la mira fent servir recursos com les línies cinètiques, el fum o les bafarades explosives. La darrera peça de la mostra és Pretèrit, una creació d'Oriol M. Martí. És una obra introspectiva que parteix del sentiment personal de pertinença per explorar una hipotètica recuperació de les coses o les persones perdudes o absents.

Si voleu veure les obres de Marta Cartu, Oriol Moreno, Joan Pallé i Marta Rosell Chust i descobrir així quines són les preocupacions dels artistes emergents contemporanis, veniu a veure Pas 3: Irrupció però, abans, consulteu el web de la Sala d'Art Jove de la Generalitat.

 

Data de publicació: Divendres, 18 Octubre 2019
  • Comparteix