Tornar

Un paisatge barceloní mostrat en mosaic en el cartell que anuncia la representació

'Mosaic' o l'art com un element de transformació

Una proposta de teatre comunitari es pregunta pel poder transformador de l'art a partir de la troballa d'un mosaic destruït.

El Centre Cívic Zona Nord acull el dissabte, 29 de gener, una representació de Mosaic, una proposta del col·lectiu Xic. Arts escèniques comunitàries que reflexiona sobre l'art a partir d'uns fets que van tenir lloc l'abril de l'any passat al barri de Sant Martí: la localització en un contenidor de les restes d'un mosaic.

Era el que quedava d'una obra d'Armand Olivé Milian, un artista del mosaic que va omplir Barcelona amb les seves creacions, moltes sense firmar, entre els anys 60 i 90. Era un artista autodidacte que va ser clau en el món del mosaic barceloní de la segona meitat del segle XX i que va col·laborar amb grans artistes i arquitectes, realitzant una valuosa recerca de materials i colors en les seves obres.

La troballa d'aquells mosaics va despertar l'interès dels veïns i veïnes de Sant Martí de Provençals, que van descobrir així un artista i tota una dimensió de les arts plàstiques que desconeixien. Aquells fets i aquest redescobriment de la figura d'Olivé i, en general, del mosaic, inspiren una peça de teatre comunitari que ens planteja una reflexió sobre què és l'art i com pot fer canviar petites i grans realitats gràcies al desig i l'esforç de les persones.

Mikel Fernandino és l'autor del text que veureu, posat en escena pel director Joel Álvarez i interpretat pels mateixos veïns i veïnes de Sant Martí en un espai escènic creat per Natàlia L. Montardit.

Si voleu veure com una troballa casual pot tenir un efecte transformador sobre la vida de les persones en una història interpretada pels mateixos veïns i veïnes, veniu a veure Mosaic, però abans consulteu al web del Centre Cívic Zona Nord tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dijous, 27 Gener 2022
  • Comparteix