Tornar

Syn Babilonu

La Filmoteca explora els límits del cinema àrab i mediterrani

Durant tres setmanes del mes de novembre, es podran veure una desena de títols mai estrenats en sales comercials i que ens obren una finestra a una cultura propera

El món del cinema està ple d’escenes i indústries desconegudes als països occidentals. Moltes vegades pensem que el cinema és només el complex comercial de Hollywood, o el teixit del cinema d’autor europeu, i ens oblidem que hi ha moltes altres manifestacions al món: el cinema asiàtic, el llatinoamericà, l’africà, i també el cinema que es fa als països àrabs. Que no arribi a les sales d’estrenes comercials no significa que no existeixi, però es fa molt difícil saber què s’està fent en països molt allunyats del nostre mercat si no aprofitem experiències com la que ara proposa la Filmoteca de Catalunya, un cicle de tres setmanes que, sota el nom de Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani –que ja està en la seva onzena edició– ens presenta una desena de títols en pantalla gran, a càrrec de realitzadors de l’Iraq, Palestina, Algèria o el Kurdistan.

La majoria d’aquestes pel·lícules tracten sobre els conflictes bèl·lics, la cerca d’una vida millor, les relacions de família i els afectes trencats en societats en permanent conflicte, així que són una finestra a un moment de la història, i de la nostra realitat, que podrem percebre com més humana gràcies al cinema. Entre els títols seleccionats trobarem peces com Syn Babilonu, de Mohamed Al Daradji (2009), Bla cinima, de Lamine Ammar-Kohdja (2016), Kharej Al-Itar aw Thawra Hata el Nasser (2016), de Mohanad Yaqubi, o Tramongane, de Vatche Boughourijian (2016). Pel·lícules inèdites i força interessants per a cinèfils i públic interessat en el món àrab.

Trobaràs més informació en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 07 novembre 2017
  • Comparteix