Tornar

30a edició de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona

30 anys de cinematografies de dones

La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona celebra aquest any la seva 30 edició.

Iniciada el juny de 1993, la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona celebra aquest 2022 la seva 30a edició, tres dècades de compromís amb la difusió de les cinematografies amb dones davant i darrere de les càmeres. La Mostra segueix defensant els seus objectius, fomentant la reflexió i el debat i rescatant de la història normativa totes aquelles pioneres i precursores del cinema. Per a aquesta edició, proposen una programació que s’estendrà entre els mesos de març i desembre del 2022. Un dels actes centrals d’enguany serà la presentació del llibre Un trajecte pels feminismes fílmics. 30 anys de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, escrit per les cofundadores de la Mostra, Marta Selva i Anna Solà, i editada per l’Ajuntament de Barcelona, que tindrà lloc el 22 de març a la Filmoteca de Catalunya. A més, es projectaran els curtmetratges de Carole Roussopoulos, Eugènia Balcells i Cecilia Bartolomé.

Una de les novetats de la Mostra és el Laboratori de creació Arxipèlag, una proposta en col·laboració amb l’Arts Santa Mònica dins el marc del Projecte Arxipèlag. Entre els mesos de març i juny, un grup de treball conformat per deu cineastes, artistes visuals, crítiques o estudiants de cinema, es reunirà per pensar col·lectivament en l’obra de cinc de les cineastes homenatjades a les diferents edicions de la convocatòria d’Arxipèlag. Els resultats d’aquest laboratori es presentaran el dia 21 de juny. La programació també inclou l’exposició virtual Rutes del desig. Carta de navegació per l’Arxipèlag, feta en col·laboració amb La Virreina. Centre de la Imatge, i també podreu gaudir de programacions paral·leles, com Panoràmica (a la Filmoteca de Catalunya i a Filmin), Manifestos Fílmics Feministes VIII (al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona) i Noves creadores llatinoamericanes (als Cinemes Girona).

Podeu consultar tota la informació al web de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, a més de la programació que tindrà lloc fora de la ciutat.

Data de publicació: Dijous, 03 març 2022
  • Comparteix