Tornar

Un antic gravat que mostra una dona treballant serveix d'imatge al cicle

Un muntatge que parla amb humor sobre el racisme obre el Cítric 2023

No soy tu gitana, una producció del Teatro del Barrio de Madrid, s'estrena a Barcelona.

Teniu esperit crític, us agrada que us expliquin les coses clares i no teniu por de reclamar els vostres drets ni els del veí, quan cal? Si sou una d'aquestes persones, us estan esperant al Cítric, el cicle de programació de l'Ateneu Popular 9 Barris que comença el dissabte, 4 de febrer, amb un muntatge que parla amb humor sobre el racisme i que es titula No soy tu gitana.

L'obra és la primera del Cítric, un cicle que es perllonga fins al 31 de març i que se centra en aquells espectacles que tenen un component crític, que assumeixen riscos i que posen de manifest el paper de la diferència i de la diversitat com a motors de la societat. Les dones són enguany les grans protagonistes, amb muntatges que parlen sobre violència obstètrica, que es miren el cos femení com un territori polític o que estan protagonitzats per artistes i col·lectius de dones com Las Pibas Producen, Rocío Saiz o les Ketekalles.

Tres dones, precisament, Silvia Agüero, en qualitat d'actriu; Nüll García a la dramatúrgia i direcció, i Pamela Palenciano a càrrec del treball actoral, firmen aquest muntatge, que potser sembla un monòleg, però que, de fet, vol ser un diàleg obert amb els espectadors i espectadores.

Durant poc més d'una hora, assistireu a una representació que fa servir l'humor per explicar-nos una part de la història que avui potser fa riure, però que va fer plorar molta gent en altres temps: les lleis racistes i sense sentit que han discriminat els qui no pertanyien a una ètnia majoritària. És el que ha passat amb el poble gitano, una part la història del qual ens arriba ara en forma d'un muntatge produït pel Teatro del Barrio de Madrid, un col·lectiu feminista i centrat en la recerca del bé comú mitjançant experiències escèniques com No soy tu gitana, on hi ha cançons, ball, moments per riure i, sí, també alguna maledicció.

Si voleu que us parlin sobre un tema seriós amb molt d'humor, haureu de venir a veure No soy tu gitana a l'Ateneu Popular 9 Barris, però abans de venir consulteu al seu web tota la informació sobre les representacions.

Data de publicació: Dimarts, 31 Gener 2023
  • Comparteix