Tornar

Imatge promocional de l'exposició sobre els millors dissenys de 2021

El millor disseny de 2021, a l'abast

L’exposició del FAD consta de tres àmbits i es pot visitar seguint quatre itineraris a l’entorn de la bellesa, la sostenibilitat, la inclusivitat i la tecnologia.

Què ha passat en el sector del disseny i l’arquitectura en els darrers dotze mesos? Quines han estat les propostes més destacades? Què aporten de nou?

Fins al 28 de d’agost, les associacions del Foment de les Arts i del Disseny (FAD) mostren en públic al Disseny Hub Barcelona El millor disseny de l’any a través dels 500 productes i projectes seleccionats en els diferents premis que organitzen en cadascuna de les seves disciplines: disseny gràfic i comunicació visual, disseny industrial, arquitectura i interiorisme. En conjunt, la mostra ofereix una valuosa panoràmica del millor disseny de l’any, una selecció avalada pel criteri d’uns jurats formats per professionals de prestigi que han valorat l’excel·lència, l’originalitat i la innovació conceptual dels projectes presentats.

L’exposició està dividida en tres àmbits. Disseny gràfic i comunicació visual recull les obres guardonades dels Premis ADG Laus que organitza l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD, realitzades tant per professionals com per estudiants.

Disseny industrial i cultura del disseny exhibeix les obres seleccionades dels Premis ADI, que organitza l’Associació de Disseny Industrial del FAD. Sota aquest nom hi conviuen tres guardons: els Premis Delta de disseny industrial, les Medalles ADI per a estudiants de disseny i els Premis ADI Cultura per a projectes que contribueixen a la cultura del disseny.

Per la seva part, Arquitectura i interiorisme inclou les obres finalistes i seleccionades dels Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i els Premis Habitàcola per a estudiants d’arquitectura i disseny. Aquests guardons són organitzats per l’ARQUIN-FAD, l’Associació Interdisciplinària del Disseny de l’Espai del FAD.

La mostra també es pot recórrer seguint quatre itineraris multidisciplinars, tres d’ells alineats amb els principis de la Nova Bauhaus Europea i un quart sobre innovació tecnològica. Així, Bellesa proposa un recorregut per projectes originals que enriqueixen l’experiència estètica i destaquen per les seves qualitats formals. Sostenibilitat planteja un itinerari per projectes respectuosos amb l’entorn i la biodiversitat que fomenten la circularitat i la reducció d’emissions contaminants. Inclusivitat descobreix projectes que fomenten l’accessibilitat i la diversitat a través del diàleg entre cultures, disciplines, gèneres i edats. Per últim, Innovació tecnològica destaca aquells projectes que exploren les possibilitats de la tecnologia, els materials i els nous processos i tècniques de creació.

Enguany, l’exposició inclou una proposta per visitar-la en família. Es tracta d’un recurs pedagògic en forma de joc de dinàmica lliure. S’adreça a infants d’entre 6 i 11 anys, perquè descobreixin de forma lúdica què és el bon disseny i quins són els valors que el caracteritzen.

Data de publicació: Dimarts, 31 maig 2022
  • Comparteix