Tornar

Fotografia d'una actuació del grup de rockabilly Atomic Leopards

Música en directe al MEAM

Cada divendres, el Museu Europeu d’Art Modern remata la visita a la seva col·lecció amb un concert per emmarcar.

Tots els divendres a les 18 h, el Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) s’omple de música. El cicle Friday Blues ofereix la possibilitat de visitar la seva col·lecció de l’art figuratiu i rematar la tarda gaudint d’una actuació en directe. La programació del mes de desembre inclou cinc concerts.

El dia 2 hi tocarà Santos Puertas, un dels millors guitarristes i cantants de blues i roots music a escala internacional. Després de residir als Estats Units, el músic dona pas a una proposta musical més personal, heterodoxa i contemporània.

El dia 9 hi actuarà Atomic Leopards, el trio liderat pels germans Santi i David Lluch –a la guitarra i el contrabaix, respectivament–, acompanyats de Josep Ruera a la bateria. Hereus dels mítics Hellbilly Club, van deixar petja en bandes com Sigue Sigue Sputnik, The Polecats o Los Rebeldes, entre d’altres. El grup, que acumula sis àlbums des de 2005, recrea el so del rock & roll clàssic, el rockabilly, el blues i el country, amanits amb tocs de swing, gipsy o tango.

El dia 16, Hot Jazz Cats –el trio format per Oriol Romaní (clarinet), Ricard Gili (trompeta i veu) i Federico Mazzanti (piano)– celebrarà el Nadal amb un recorregut pels clubs de swing i jazz de Harlem dels anys 30 i 40, de la mà de Louis Armstrong, Fletcher Henderson, Duke Ellington, Fats Waller o King Oliver.

El dia 23 prendran el relleu Txus Blues (harmònica i veu) i César Canut (guitarra) amb un repertori  de temes propis, versions de blues i adaptacions “bluesaires” d’altres cançons per tractar temes d’actualitat en castellà i en clau d’humor.

El MEAM acomiadarà l’any el dia 30 amb Vamp’s Soul, un grup format per Jordi Arkano (veu), José Ángel Herrera (guitarra), Carles Pons (baix) i Jesús Salas (bateria) que desborda energia i bones vibracions amb una selecció dels millors temes del soul, funk, pop i rock dels anys 60, 70 i 80 signats per Ray Charles, Tom Jones, James Brown, Chuck Berry o Elvis Presley.

L’entrada per assistir a un concert val 15 euros i inclou la consumició d’una cervesa abans del concert (entre les 17 i les 17.50 h). Els tiquets es poden adquirir de forma anticipada en aquest enllaç, estan numerats i donen dret a visitar el museu, abans o després del concert.

Data de publicació: Divendres, 02 Desembre 2022
  • Comparteix