Tornar

Detall d'una obra de Gottfried Helnwein exposada a la mostra Mimesis. Representational Art 2023T

Una finestra a l’art figuratiu actual

El MEAM aplega una selecció de 61 artistes internacionals amb gran profusió d’estils, tècniques i temes que amplien els límits de la representació pictòrica.

Fins al 25 de juny es pot visitar al Museu Europeu d’Art Modern (MEAM) l’exposició col·lectiva Mimesis. Representational Art 2023. Es tracta d’una selecció d’obres figuratives dels 61 artistes més destacats de l’art contemporani figuratiu a escala internacional, fruit d’una minuciosa selecció dels seus precursors i dels autors capdavanters d’aquest nou llenguatge visual.

La mostra ofereix una visió general d’aquest moviment artístic amb l’objectiu de donar a conèixer els estils artístics i tècniques actuals a través d’obres que reflecteixen les diverses perspectives i l’exploració de nous temes pictòrics. Sovint, la temàtica es basa en l’experiència personal de l’autor o bé de la interpretació del món que l’envolta. Per això, en ocasions algunes obres reflecteixen un realisme precís i detallat, mentre que d’altres són més abstractes i juguen amb la forma i el color per crear imatges dinàmiques i impressionistes.

Malgrat les diferències, totes comparteixen l’ús poderós de la narració visual. Amb un caràcter vibrant, dinàmic i atemporal, les obres desafien les percepcions de l’espectador i el conviden a observar la realitat i a tractar de comprendre la condició humana a través de nous paradigmes i punts de vista.

Entre autors presents hi trobem el controvertit pintor, dibuixant i fotògraf Gottfried Helnwein, l’obra del qual ha estat usada per Michael Jackson i Marilyn Manson; el pare de l’hiperrealisme nord-americà dels anys 60 Don Eddy; la catalana Míriam Escofet, que recentment ha rebut l’encàrrec de fer un retrat oficial de la reina Isabel II; el xilè Guillermo Lorca García-Huidobro, un dels exponents de la pintura figurativa a Amèrica del Sud, o Jeremy Mann, més conegut per pintar entorns urbans amb la voluntat de recrear paisatges degradats i transformats. Al seu costat s’hi podran veure algunes pintures inèdites i en un format poc usual d’Antonio López acompanyades d’una obra de la seva dona, María Moreno.

L’entrada per veure Mimesis. Representational Art 2023 costa 12 euros i es pot comprar de forma anticipada en aquest enllaç.

Data de publicació: Dijous, 27 Abril 2023
  • Comparteix