Tornar

Imatge promocional del VIIè cicle Musicant el Museu Frederic Marès

Torna el cicle ‘Musicant el Museu Frederic Marès’

Consta de cinc concerts, el primer per recordar el bicentenari del naixement de Pauline García-Viladot i el darrer per homenatjar Tete Montoliu 25 anys després de la seva mort.

El 20 de febrer tindrà lloc el primer recital del VIIè cicle Musicant el Museu Frederic Marès. Després de dos anys alterats per la pandèmia, es recupera el clàssic programa de cinc produccions, gràcies a la col·laboració amb l’Escola de Música de Catalunya (ESMUC). Aquesta iniciativa serveix d’estímul per als joves graduats mitjançant la creació de projectes ad hoc que després incorporaran al seu bagatge professional. Un altre objectiu de cicle passa per la recuperació del patrimoni musical.

Tot plegat fa que els concerts siguin realment especials. A més, cada actuació s’integra en un espai diferent del Museu, transformat en diverses sales de cambra. La programació és eclèctica i aborda estils i gèneres diferents, per a tots els gustos.

El 20 de febrer, la Sala femenina acollirà el recital Barcelona-París, l’esperit romàntic de les cançons de saló, a càrrec de Cantos del Aire. El duet format per la soprano Laura Martínez Boj i el guitarrista Bernardo Rambeaud reproduirà obres de Ferran Sor, Federico Moretti, Ferdinando Paër, Manuel García i de la seva filla, la mezzosoprano Pauline Viardot-García (1821-1910): una artista polifacètica que va destacar com a pianista i compositora de cançons i òperes de cambra, a més d’intel·lectual i pedagoga.

El 20 de març, el pianista Roger Illa farà un recorregut per la Música de taula a la Barcelona del XIX, amb peces per a fortepiano de Leopold Kozeluch, Daniel Steibelt, Ferran Sor, Wolfang Amadeus Mozart, Joseph Haydn i Carles Baguer. Segons la premsa de l’època, Barcelona va ser una de les primeres ciutats on es va representar l’òpera Così fan tutte al teatre de la Santa Creu.

El 24 d’abril, la Immaculada Concepció d’Antoine Dupar que s’exposa a la Sala del Barroc serà testimoni d’Un concert espiritual: Telemann, Marais i Couperin a càrrec de de Miguel Bonal (viola de gamba), Nicole Wolfsohn (flauta de bec) i Darío Tamayo (clavicèmbal).

El 29 de maig serà el torn de l’alumnat del Màster de Lied de l’ESMUC que coordina per Assumpta Mateu. Els pianistes Sandra Casanova, Marc Laliga, Cláudio Suzin i Llum Colomer, les soprano Sara Sarroca i Ula Bardlowska, la mezzosoprano Gema Hernández i el tenor Ferran Mitjans– interpretaran obres d’Eduard Toldrà, Henry Duparc i Frederic Mompou a l’Estudi-biblioteca de Frederic Marès, coincidint amb la presentació de l’obra primerenca de l’escultor Tres Joves, realitzada entre 1915 i 1922.

El cicle es clourà el 19 de juny al Pati del Museu amb l’espectacle Links. Homenatge a Tete Montoliu amb el trio de jazz format per Elisabet Raspall (piano), Tom Warburton (contrabaix) i Jarrod Cagwin (percussió), acompanyat pel solista internacional Marcel·lí Bayer (saxo).

Les entrades tenen un cost de 3 euros i es poden comprar en aquest enllaç o bé a les taquilles del Museu de dimarts a dissabte de 10 a 19 h i diumenges i festius d’11 a 20 h.

Data de publicació: Dimecres, 16 Febrer 2022
  • Comparteix