Tornar

Fotografia d'una visita guiada al Museu Frederic Marès

Confluència de col·leccions

Visites guiades per conèixer les escultures aparellades de dos col·leccionistes: les antigues de Frederic Marès i les contemporànies de Lluís Bassat.

El Museu Frederic Marès organitza diverses visites guiades i tallers familiars a l’entorn de l’exposició Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat, que es pot veure fins al 21 de maig.

La col·lecció reunida per Carmen i Lluís Bassat és una de les més completes de Catalunya en el seu àmbit i aplega peces de Joan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Julio González, Eduardo Chillida, Josep Maria Subirachs, Manolo Valdés, Joan Brossa o Aurèlia Muñoz, així com d’altres escultors en actiu.

La mostra posa en contacte una trentena d’aquestes obres contemporànies amb les escultures de l’Edat Mitjana, el Renaixement, el Barroc i el segle XIX que poblen les sales del Museu. Que estiguin en diàleg no vol dir que sempre hi estiguin d’acord. De vegades hi ha una simple convivència; d’altres, un contrast; però també correspondències i intrusions, amb dos objectius: convidar el públic a deixar-se endur per allò que li suggereixin aquestes confluències, i revisitar amb uns altres ulls un fons artístic de gairebé mil anys.

Per copsar millor tots els matisos, el Museu Frederic Marès organitza activitats complementàries alguns dissabtes a les 12 h, com visites guiades –alternativament, en castellà o en català, els dies 11 i 25 de març, 15 i 29 d’abril i 13 de maig– i tallers familiars per a infants de 6 a 12 anys, el 18 de març, l’1 i 22 d’abril, i el 6 i 20 de maig.

Aquestes activitats estan incloses en el preu de l’entrada general, que costa 4,2 euros o 2,4 si és reduïda. Us hi podeu inscriure al Museu el mateix dia o bé podeu efectuar la vostra reserva prèvia clicant aquí, fins a completar l’aforament.

Data de publicació: Dilluns, 06 març 2023
  • Comparteix