Tornar

Fotografia del cantant Freddie Mercury i la soprano Montserrat Caballé, que van interpretar la seva oda a Barcelona l'octubre de 1988

L’altra fita del 92

El Museu Olímpic i de l’Esport recorda el programa quadriennal d’activitats culturals que van culminar amb el Festival Olímpic de les Arts.

Enguany es compleixen 30 anys de la celebració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona. A l’entorn d’aquell esdeveniment esportiu, la ciutat també va organitzar i acollir l’anomenada Olimpíada Cultural: un programa quadriennal d’iniciatives culturals que va culminar en el Festival Olímpic de les Arts de 1992.

L’objectiu prioritari de l’Olimpíada Cultural va ser potenciar el patrimoni artístic de Barcelona i convertir-la, durant quatre anys, en una metròpoli cultural a nivell nacional i internacional. Els ideals olímpics de pau, diàleg, fraternitat i intercanvi cultural van presidir l’esperit de l’Olimpíada Cultural i van contribuir a donar un impuls a la difusió de Barcelona arreu del món.

Coincidint amb aquella efemèride, la Fundació Barcelona Olímpica vol retre homenatge a l’Olimpíada Cultural i a totes les persones que van formar-ne part. Per aquest motiu, el Museu Olímpic i de l’Esport ha organitzat l’exposició Olimpíada Cultural. Un esclat artístic per a Barcelona, que es podrà visitar de franc fins al 15 de gener de 2023 amb l’entrada al Museu.

A més d’aquesta mostra monogràfica i de l’exhibició de la seva col·lecció permanent, el Museu Olímpic i de l’Esport ha programat a partir del 24 de juliol un taller familiar per a infants de 8 a 14 anys que segueix la metodologia Hall Escape i que tindrà lloc cada diumenge a les 11.30 h. Si us interessa, trobareu tota la informació relacionada amb aquesta activitat en aquest enllaç.

Data de publicació: Dimarts, 12 juliol 2022
  • Comparteix