Tornar

Detall de l'obra Jaume Sabartés amb pinçanàs (1901), de Picasso

Picasso, 'paint in blue'

El Museu Picasso posa a l’abast del públic els resultats de la seva activitat investigadora sobre l’etapa de joventut de l’artista a través dels nous suports tecnològics.

Del 6 d’abril al 4 de setembre, el Museu Picasso presenta Picasso, projecte blau: una exposició sobre els estudis tècnics de les obres de la col·lecció del Museu corresponents a l’època blava de l’artista. La mostra, comissariada per Reyes Jiménez, responsable del Servei de Conservació Preventiva i Restauració, examina diversos aspectes de les obres, des del procés creatiu, els materials constitutius i la distribució de les capes de color, fins a la contextualització i la interrelació entre obres del mateix període o de períodes anteriors, en cas de les teles reutilitzades, passant per les estratègies de conservació.

El material expositiu és predominantment visual, amb un vessant molt divulgatiu i amb la incorporació de suports tecnològics i de tècniques digitals. La mostra presenta els treballs de recerca inèdits desenvolupats en diferents marcs de col·laboració amb institucions museístiques, com la National Gallery de Washington –que ha analitzat les obres Jaume Sabartés amb pinçanàs (1901) i Natura morta (1901)– o l’Istituto Nello Carrara de Florència, que s’ha centrat en l’estudi de La copa blava (1903).

A través d’una museografia didàctica i comunicativa, l’exposició fa un recorregut per les principals peces de l’època blava, començant amb els preludis d’aquest període i finalitzant amb Terrats de Barcelona (1903). El visitant també hi trobarà el dibuix titulat El cec, adquirit recentment per l’Ajuntament de Barcelona pel dret de tempteig sobre l’exportació que ha exercit la Generalitat. L’artista va fer aquesta obra l’any 1903, en plena època blava, de manera que complementa el discurs d’aquest moment crucial en la seva etapa de joventut.

L’accés a Picasso, projecte blau està inclòs en el preu de l’entrada general a la col·lecció. Podeu comprar-ne la vostra clicant aquí.  

Data de publicació: Dimecres, 30 març 2022
  • Comparteix