Tornar

Anunci de l'exposició temporal Picasso - Clergue
Anunci de l'exposició temporal Brigitte Baer. Picasso i els gravats

Visites comentades al Museu Picasso

Cada dissabte a la tarda s’ofereixen explicacions en català, castellà i anglès a les tres exposicions temporals que hi ha en curs.

Cada dissabte, el Museu Picasso organitza visites comentades a les tres exposicions temporals actualment en curs: Picasso projecte blau (fins al 4 de setembre), Picasso – Clergue i Brigitte Baer. Picasso i els gravats (totes dues, fins al 20 d’octubre).

Picasso projecte blau s’endinsa en l’estudi tècnic de quatre teles primerenques –Natura morta (1901), Jaume Sabartés amb pinçanàs (1901), La copa blava (1903) i Terrats de Barcelona (1903)– a través de l’anàlisi dels materials, les tècniques d’imatge i la fotografia digital en alta resolució. L’exploració ha constatat que cadascun dels llenços amaga una obra prèvia sota l’última capa, no sempre relacionada amb la pintura final. L’exposició exhibeix aquesta informació oculta mitjançant les corresponents imatges reflectogràfiques en infraroig.

Picasso – Clergue, al seu torn, presenta en forma de crònica –a mig camí entre un àlbum de família i el diari d’una amistat– una selecció de les fotografies que Lucien Clergue va fer del pintor durant les seves trobades a La Californie, la casa que el pintor tenia a la vora de Canes, entre 1955 i 1973.

Per últim, Brigitte Baer. Picasso i els gravats és un viatge a través de l’arxiu i la trajectòria professional de qui va continuar i ampliar la feina de catalogació de l’obra gràfica de l’artista que havia deixat inacabada Bernhard Geiser, fins a convertir-se en la seva màxima experta.

Les visites guiades a les exposicions temporals es programen cada dissabte a les 15 h (en anglès), a les 16 h (en castellà) i a les 17 h (en català) i tenen un cost de 12,5 euros –o 10,5 si l’entrada és reduïda. En qualsevol cas, cal efectuar la compra de l’entrada amb visita guiada de forma anticipada en aquest enllaç. També podeu fer una reserva prèvia escrivint a l’adreça de correu electrònic museupicasso_reserves@bcn.cat o trucant al telèfon 93 256 30 22, de dilluns a divendres de 10 a 13 h.

El dia de la visita cal presentar-se a l’entrada del museu amb certa antelació. En cas de no ser-hi 10 minuts abans, la plaça podrà ser ocupada per una altra persona.

Data de publicació: Dimarts, 09 Agost 2022
  • Comparteix