Tornar

Una imatge abstracta anuncia l'activitat

Música, art i pensament en forma de microòperes

El Gran Teatre del Liceu, el MACBA i el CCCB esdevenen còmplices d'un projecte de creació contemporània que parla de la relació entre humanitat i natura.

Tres de les grans institucions que marquen el pas de la vida cultural barcelonina s'han implicat en un projecte conjunt d'òpera contemporània. Es titula Microòperes d’avui i fa servir una fórmula innovadora en la qual el públic veu en una sola sessió tres microòperes, mentre es mou entre els tres espais del centre de la ciutat en els quals es representen. Tot passa els dies 8 i 9 de febrer a les dependències del Liceu, el MACBA i el CCCB.

Pareu atenció al que veieu, perquè és obra de joves artistes, alguns de ben coneguts, com Pol Guasch, Clara Aguilar, Silvia Delagneau, Gabriel Ventura, Marina Herlop, Rosa Tharrats, Miriam Cano, Fabià Santcovsky, Carlos Bunga i Carla Tovias, que procedeixen de disciplines diverses que van des de la literatura i l'escena fins a la música i les arts plàstiques.

El cap de setmana del 8 i 9 de febrer, de manera consecutiva, en cadascun dels tres espais implicats en la iniciativa es posarà en escena una microòpera de vint minuts de durada. Són creacions noves que van ser encarregades a equips de músics i artistes, en cada cas amb components diferents.

Com a primer acte, els espectadors i espectadores veuran al Teatre CCCB El cel no es guardarà el secret. Té dramatúrgia de Pol Guasch, música composta per Clara Aguilar i la implicació artística de l'escenògrafa Sílvia Delagneau. Tots i totes es pregunten amb llenguatges diferents si són inútils i absurds els intents de l'art per copsar i reproduir la bellesa natural. Només en aquest cas, aquesta microòpera es tornarà a representar al mateix escenari de l’11 al 16 de febrer.

Per assistir al segon acte de la funció, adreceu-vos a la Capella del Convent dels Àngels del MACBA, on Gabriel Ventura com a llibretista i Marina Herlop com a compositora donen vida a Aura, una història inspirada en visions místiques i plena de veus del més enllà. S'ha implicat en el projecte Rosa Tharrats que, com a artista, sempre ha tingut la natura molt present.

La Sala Foyer del Liceu, finalment, acollirà l'última parada d'aquestes microòperes amb públic itinerant. Aquí veureu Desheretaràs la terra i pensareu en el paper de la humanitat en el procés de la transformació i destrucció de l'entorn. El llibret és de Míriam Cano; la composició musical, de Fabià Santcovsky; el disseny de l'espai, de l'artista plàstic Carlos Bunga i la direcció d’escena, de Carla Tovias.

Trobareu més informació i podreu comprar les entrades als webs del Gran Teatre del Liceu, el Macba i el CCCB.

Data de publicació: Dimecres, 05 Febrer 2025
  • Comparteix